thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Sporen van drugs ontdekt in bloed van 16 maanden jonge baby, maar ouders hoeven niet in cel: “Door het weghalen van ons kindje zijn we zwaar gestraft”

LebbekeOmdat bij hun baby van 16 maanden sporen van cannabis en coke in het bloed gevonden werden, zijn twee ouders uit Lebbeke veroordeeld tot celstraffen met uitstel. “De cocaïne? Meegekregen door de borstvoeding die ik geef”, probeerde moeder J.G. nog. Maar van dat argument lieten de artsen niets overeind.

  1. Nieuwbouw voor campus Baleunis van Blijdorp: “Steeds meer vraag naar permanent wonen voor volwassenen met mentale beperking”
    PREMIUM
    Dendermonde

    Nieuwbouw voor campus Baleunis van Blijdorp: “Steeds meer vraag naar permanent wonen voor volwasse­nen met mentale beperking”

    Een nieuwbouw voor Blijdorp, de werking voor personen met een mentale beperking. Daarvoor werd zopas officieel de eerste steen gelegd, in bijzijn van burgemeester Piet Buyse. Het complex op de campus Baleunis komt tegemoet aan de groeiende nood aan permanente opvang. “Dit zal helemaal voldoen aan de specifieke noden van een dertigtal volwassenen die hier zullen wonen”, klinkt het.