De gemeente wil de kerk van Heizijde afbreken om er een park aan te leggen, maar de procedure bij de Raad van State steekt stokken in de wielen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente wil de kerk van Heizijde afbreken om er een park aan te leggen, maar de procedure bij de Raad van State steekt stokken in de wielen. © Copyright : Geert De Rycke

Raad van State vernietigt verkoop kerk Heizijde, gemeente wil zo snel mogelijk overleg met Kerkraad: “Site kon al drie jaar park zijn”

LebbekeDe Raad van State heeft de verkoop van de kerk van Heizijde aan het Lebbeekse gemeentebestuur vernietigd. De gemeente wil de kerk slopen om er een park van te maken, maar die plannen worden dus bemoeilijkt. “We vragen overleg met de Kerkraad, want we willen zo snel mogelijk een oplossing”, zegt burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V).

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Zo VeloVeilig is Lebbeke: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  lebbeke

  Zo VeloVeilig is Lebbeke: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Lebbeke hebben 51 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.