Freya Saeys en Gunther Buggenhout vinden het begrijpelijk dat er dit jaar geen ijspiste komt, maar willen wel een alternatief.
Volledig scherm
PREMIUM
Freya Saeys en Gunther Buggenhout vinden het begrijpelijk dat er dit jaar geen ijspiste komt, maar willen wel een alternatief. © Geert De Rycke

Oppositie reageert op afschaffen ijspiste deze winter: “Energievriendelijk alternatief moet mogelijk zijn”

LebbekeDe beslissing van het Lebbeekse schepencollege om deze winter geen ijspiste te voorzien op de Grote Plaats, wordt in Lebbeke op gemengde gevoelens onthaald. Oppositiepartijen Open Vld en Vlaams Belang geven aan de beslissing te begrijpen, maar betreuren dat er geen alternatief voorzien is. “We willen geen slaapdorp, maar een bruisende gemeente”, klinkt het.

  1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
    Livios

    Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

    De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.