Deken Geert Leenknegt zocht én vond duizend abonnees om zijn misvieringen live op YouTube te volgen.
Volledig scherm
Deken Geert Leenknegt zocht én vond duizend abonnees om zijn misvieringen live op YouTube te volgen. © RV

Onze-Lieve-Vrouwkerk zendt eucharistievieringen live uit op YouTube: “Niet alleen om coronacrisis te overbruggen, maar ook de toekomst”

LebbekeBinnenkort zullen de eucharistievieringen vanuit de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Lebbeke live te volgen zijn via YouTube. Geert Leenknegt, pastoor-moderator van de Mariaparochie Buggenhout-Lebbeke, vergaarde daarvoor meer dan duizend geïnteresseerde abonnees voor het videokanaal. “We hebben hiermee niet alleen een manier om de coronacrisis te overbruggen, maar ook een wissel op de toekomst”, meent de priester. Er zijn alvast vier mobiele camera’s aangekocht om livestreaming mogelijk te maken.

 1. Mysterieuze verdwijning Zuster Gaby inspiratiebron voor debuutroman Rita Sarens: “Thriller gebaseerd op waargebeurde feiten”
  PREMIUM
  Lebbeke/Dendermonde

  Mysterieu­ze verdwij­ning Zuster Gaby inspiratie­bron voor debuutro­man Rita Sarens: “Thriller gebaseerd op waargebeur­de feiten”

  RFJ Sarens, echte naam Rita, heeft haar debuutroman ‘Zwijg in Godsnaam’ klaar. “Gebaseerd op gekende en veronderstelde feiten”, zegt ze. Want inspiratie haalde ze bij de verdwijning van zuster Gaby in Dendermonde bijna veertig jaar geleden en de vele verhalen die daarover de ronde doen. Ze kregen verder hun uitwerking in de verbeelding van de auteur. Sarens neemt met haar debuut meteen deel aan de Gouden Strop/Schaduwprijs.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"