Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Officiële opening voor Rap op Stapkantoor: “Op reis met beperkt budget”

LebbekeLebbeke heeft voortaan officieel een Rap op Stapkantoor. Het reiskantoor bevindt zich in het Sociaal Huis. Kwetsbare inwoners kunnen er terecht om met een beperkt budget toch eens een reisje of uitstap te plannen.

 1. Immense druk op Intensieve Zorgen AZ Sint-Blasius: “Toch proberen ook niet-dringende zorg te blijven aanbieden, maar voor hoe lang nog?”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Immense druk op Intensieve Zorgen AZ Sint-Blasius: “Toch proberen ook niet-dringende zorg te blijven aanbieden, maar voor hoe lang nog?”

  De ziekenhuizen kreunen onder de vierde coronagolf en dat is ook zo in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde. Naast de immense druk op Intensieve Zorgen, kampt het ziekenhuis ook met een grotere uitval van personeel. “Toch proberen wij ook niet-dringende zorg nog zo lang mogelijk te laten doorgaan”, maakt directeur Karen Pieters zich sterk. Wij mochten poolshoogte gaan nemen van wat een haast onhoudbare situatie lijkt.
 2. Vrienden uit Lebbeke kunnen door coronavirus niet meer vertrekken uit Zuid-Afrika: “Mijn zoon wordt aan zijn lot overgelaten”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Vrienden uit Lebbeke kunnen door coronavi­rus niet meer vertrekken uit Zuid-Afri­ka: “Mijn zoon wordt aan zijn lot overgela­ten”

  De ban op reizen van Zuid-Afrika door het opduiken van de omikronvariant van het coronavirus zorgt ook voor heel wat gestrande Belgen in het land. Ook Lebbekenaar Jorgen zit er met vrienden vast en kijkt aan tegen chaos, gecancelde vluchten en prijzen van vliegtickets die compleet uit de pan swingen. “Van enige hulp vanuit ons land ter plaatse is geen sprake”, zegt vader Helmut Micheli. Buitenlandse Zaken spreekt dat tegen.