Het rommelt in het politiecommisariaat in Lebbeke.
Volledig scherm
Het rommelt in het politiecommisariaat in Lebbeke. © Geert De Rycke

Na anonieme brief over malaise binnen politiekorps: burgemeester laat welzijnsbevraging uitvoeren om actieplan te kunnen opstellen

Burgemeester Raf De Wolf (N-VA) van Lebbeke, ook hoofd van de politie Lebbeke-Buggenhout, zal een welzijnsbevraging of audit laten uitvoeren bij het personeel van het korps. Het initiatief komt er nadat eerder deze maand een anonieme brief van misnoegde agenten verspreid raakte. Daarin wijzen ze de huidige korpsleiding met de vinger en vragen de man niet te benoemen. De aanstelling staat begin december op de agenda van de Politieraad.

0 reacties

 1. Aalstenaars brengen nieuwe kop voor Ros Beiaard, maar Dendermondenaren zijn niet onder de indruk: “Prachtige isomo, heeft er nog iemand plek in zijnen hof?”
  PREMIUM
  Dendermonde/Aalst

  Aalste­naars brengen nieuwe kop voor Ros Beiaard, maar Dendermon­de­na­ren zijn niet onder de indruk: “Prachtige isomo, heeft er nog iemand plek in zijnen hof?”

  Bezoek uit Aalst zaterdagnamiddag op de Grote Markt in Dendermonde. De carnavalisten van Lotsjonslos brachten een nieuwe kop voor het Ros Beiaard. Tot eigen groot jolijt en tot menig sceptische blik van de Dendermondenaren. Daarmee bereikte de rivaliteit tussen beide steden een volgende episode. “De nieuwe kop is ook veel mooier dan de originele, maar dat is nu ook weer niet zo moeilijk.”
 2. Van laptops die niet werken tot ijsjes om te sussen in te heet politiegebouw: anonieme brief personeel legt malaise binnen korps bloot

  Van laptops die niet werken tot ijsjes om te sussen in te heet politiege­bouw: anonieme brief personeel legt malaise binnen korps bloot

  “Nog liever een fusie met de politiezone Dendermonde, dan de huidig waarnemend korpschef vast aan te stellen.” Een anonieme brief van het personeel van de zone Lebbeke/Buggenhout is duidelijk. Daarin klagen de schrijvers de malaise binnen het korps aan. En die wijten ze aan de korpsleiding. De brief werd bezorgd aan Steven Creyelman, oppositieraadslid in Buggenhout. Hij wil een extra politie- en gemeenteraad samenroepen over het thema.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.