Copyright : Geert De Rycke
Volledig scherm
© Copyright : Geert De Rycke

Lebbeke toont zich dinsdagavond als Rode Duivels-dorp tijdens het vtm-nieuws

LebbekeMorgen, dinsdag, komt Lebbeke als tweede aan bod in een reeks over gemeenten die zich onderdompelen in een duivelse sfeer. Tijdens het vtm-nieuws kan de gemeente zich tonen als echt “Rode Duivels-dorp”.

 1. Gemeente neemt maatregelen om veiligheid en sociale controle te vergroten in park Kerckwijk na vandalisme
  Hamme

  Gemeente neemt maatrege­len om veiligheid en sociale controle te vergroten in park Kerckwijk na vandalisme

  Het gemeentebestuur van Hamme zal op korte termijn enkele maatregelen nemen om vandalisme en vernielingen tegen te gaan in park Kerckwijk. Het park krijgt al lang te maken met vandalisme, en wil deze zaken nu aanpakken. Onder meer enkele kiosken en infoborden zullen verdwijnen. “Het is jammer dat we die moeten wegnemen, maar we hopen met onze aanpassingen wel meer sociale controle te krijgen", zegt plaatsvervangend burgemeester Luk De Mey (CD&V).
 2. Gemeenteraadsvoorzitter wil over partijgrenzen heen oplossing voor geurhinder Empro: “Val niemand politiek aan, maar stank moet verdwijnen”
  Dendermonde

  Gemeente­raads­voor­zit­ter wil over partijgren­zen heen oplossing voor geurhinder Empro: “Val niemand politiek aan, maar stank moet verdwijnen”

  Gemeenteraadsvoorzitter Dieter Mannaert zal bij de eerste gemeenteraad in september pleiten voor een oplossing voor de geuroverlast van Empro op het Hoogveld in Dendermonde. Al jaren zorgt de fabriek voor een enorme hinder voor de bewoners in Baasrode en Sint-Gillis-bij-Dendermonde. “Ik wijs geen enkele politicus met de vinger. Ik vind dat we met alle gemeenteraadsleden op een lijn moeten gaan staan om de stank te laten stoppen”, zegt Mannaert.