Leden van Jong Vld en gemeenteraadsleden voerden voor de start van de vergadering actie tegen het nieuwe concept van de ijspiste.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van Jong Vld en gemeenteraadsleden voerden voor de start van de vergadering actie tegen het nieuwe concept van de ijspiste. © Geert De Rycke

Jong Vld protesteert voor start gemeenteraad tegen nieuw concept ijspiste: “Streep door de rekening van heel wat verenigingen”

LebbekeDe jongeren van Open Vld voerden voor de start van de gemeenteraad in Lebbeke actie. Daarmee protesteerden ze tegen het nieuwe concept voor de ijspiste tijdens de eindejaarsperiode. “Geen optredens meer en slechts één drankchalet in plaats van vijf, wordt een aderlating voor de verenigingen”, klinkt het. Volgens burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V) zal de nieuwe formule evenwel “een verbetering” zijn.

 1. Sint-Niklazenaar Stijn Van de Voorde (StuBru) presenteert tien dagen lang op Lokerse Feesten: “Festival waar elke stad jaloers op kan zijn”
  PREMIUM
  Lokeren/Sint-Niklaas

  Sint-Niklaze­naar Stijn Van de Voorde (StuBru) presen­teert tien dagen lang op Lokerse Feesten: “Festival waar elke stad jaloers op kan zijn”

  Stubru-presentator Stijn Van de Voorde kondigt tien dagen lang de artiesten aan op de Grote Kaai. Al 35 jaar is de Wase muziekkenner kind aan huis op het stadsfestival. “Georganiseerd door vrijwilligers, maar op en top professioneel: de Lokerse Feesten zijn een unicum in het rijke Vlaamse festivallandschap.”
 2. 627 voertuigen passeren onder wijwaterkwast tijdens voertuigenzegening in Londerzeel: “Dat zal ik de komende dagen wel voelen aan mijn arm”
  londerzeel

  627 voertuigen passeren onder wijwater­kwast tijdens voertuigen­ze­ge­ning in Londerzeel: “Dat zal ik de komende dagen wel voelen aan mijn arm”

  Een van de opvallendste zomerevenementen in Londerzeel is toch wel de voertuigenzegening aan de Sint-Kristoffelkerk in het centrum van Londerzeel. Je hoort het getoeter van de voorbijrijdende wagens en tractoren al van ver. Het evenement was dit jaar aan de 93ste editie toe en lokte opnieuw enkele honderden mensen kwamen kijken naar alle voertuigen die langskwamen om onder de wijwaterkwast te passeren.
 1. Omstreden zomerbar Zanzibar mag terug open maar moet zich houden aan beperkingen om overlast te beperken: “Er zal op regelmatige basis gecontroleerd worden”
  Merchtem

  Omstreden zomerbar Zanzibar mag terug open maar moet zich houden aan beperkin­gen om overlast te beperken: “Er zal op regelmati­ge basis gecontro­leerd worden”

  De pop-up zomerbar ‘Zanzibar’ in Merchtem mag de activiteiten hernemen, dat heeft het gemeentebestuur deze week beslist. De organisatie moet zich wel houden aan bepaalde opgelegde beperkingen om de overlast naar de omgeving te beperken. Zo zullen er minder mensen aanwezig mogen zijn en zal er een beperking van muziekvolume gelden. “De activiteiten brengen op die manier het agrarisch gebied niet in het gedrang”, klinkt het bij de gemeente.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.