Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Heemkring bundelt brieven van burgemeesters in nieuw jaarboek

LebbekeDe Heemkring van Lebbeke heeft een nieuw jaarboek klaar. Dat bevat een hele reeks brieven die burgemeesters van de gemeente in vervlogen jaren schreven. Jef Dauwe zorgde voor de bundeling.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Raad van State vernietigt verkoop kerk Heizijde, gemeente wil zo snel mogelijk overleg met Kerkraad: “Site kon al drie jaar park zijn”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Raad van State vernietigt verkoop kerk Heizijde, gemeente wil zo snel mogelijk overleg met Kerkraad: “Site kon al drie jaar park zijn”

  De Raad van State heeft de verkoop van de kerk van Heizijde aan het Lebbeekse gemeentebestuur vernietigd. De gemeente wil de kerk slopen om er een park van te maken, maar die plannen worden dus bemoeilijkt. “We vragen overleg met de Kerkraad, want we willen zo snel mogelijk een oplossing”, zegt burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V).