Volledig scherm
© Geert De Rycke

Gezocht: klimaatprojecten om burgerbudget aan uit te delen

LebbekeHet gemeentebestuur van Lebbeke gaat op zoek naar acties van inwoners die goed zijn voor het klimaat. Die kunnen een deel van het burgerbudget krijgen. Projecten indienen kan vanaf 1 februari.

 1. “Niet 20 jaar gewerkt om zaak te laten kapot gaan door iets waar niemand nog iets van begrijpt”: Dieter Mannaert, politicus en horeca-uitbater, bijt van zich af over verplichte sluiting
  PREMIUM
  Dendermonde

  “Niet 20 jaar gewerkt om zaak te laten kapot gaan door iets waar niemand nog iets van begrijpt”: Dieter Mannaert, politicus en horeca-uitbater, bijt van zich af over verplichte sluiting

  “Ik heb het gehad!” Dat schrijft Dieter Mannaert, horeca-uitbater en CD&V-politicus uit Dendermonde, in een vlijmscherpe brief aan de premier. Al maanden wacht hij braaf op een datum waarop de horeca weer mag openen. Tot hij het voorbije weekend overvolle treinen naar de kust zag. “Geef ons een concrete datum van opening. Of ik doe het zelf. De advocaten mogen dan ook iets verdienen”, klinkt het.
 2. Bewoners Blijdorp wonen voortaan in gerenoveerd Rochus-gebouw in hartje stad: “Ook dromen van creatief atelier of tearoom voor inwoners stad”
  Dendermonde

  Bewoners Blijdorp wonen voortaan in gereno­veerd Ro­chus-ge­bouw in hartje stad: “Ook dromen van creatief atelier of tearoom voor inwoners stad”

  Het Blijdorp-woonpand in de Sint-Rochusstraat in Dendermonde heeft een grootschalige renovatie achter de rug. Voortaan heeft de leefgroep Rochus, en haar begeleiders, er een thuis. Het project is nog maar afgrond of er staat al een volgende renovatie op stapel. “Met mogelijkheden voor een creatief atelier of tearoom voor de inwoners van de stad”, klinkt het.
 1. Na valentijnsactie zorgen handelsverenigingen nu ook voor paaszoektocht: “In totaal 1.000 euro laten terugvloeien naar lokale handel”
  Buggenhout

  Na valentijns­ac­tie zorgen handelsver­e­ni­gin­gen nu ook voor paaszoek­tocht: “In totaal 1.000 euro laten terugvloei­en naar lokale handel”

  Na een geslaagde valentijnsactie, slaan de middenstandsverenigingen Unizo, MOL en Buggenhout Troef opnieuw de handen in elkaar. Deze keer lanceren ze een paasactie, waar opnieuw waardebons voor lokale handelaars mee te winnen zijn. “Aan het eind van de rit zullen we zo voor 1.000 euro laten terugvloeien naar de lokale handel in onze gemeente”, klinkt het.
 1. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt

 2. Aanhangwagen gaat overkop na slippartij
  Play

  Aanhangwa­gen gaat overkop na slippartij