Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeente zet in op thuiszorgtoelage: “Blijven bouwen aan zorgzame buurten”

LebbekeHet gemeentebestuur van Lebbeke betaalt een gemeentelijke thuiszorgtoelage. De premie gaat naar personen die voor een zorgbehoevende zorgen. “Zo blijven we bouwen aan zorgzame buurten”, zegt schepen Goedele De Cock (Vooruit), die op de Dag van Mantelzorger deze vrijwilligers extra in de kijker wil zetten.

 1. VOC Malderen zal jaarlijkse steun krijgen van Vlaanderen: dit jaar voor het eerst 6.355 euro
  londerzeel

  VOC Malderen zal jaarlijkse steun krijgen van Vlaanderen: dit jaar voor het eerst 6.355 euro

  Vlaams dierenminister Ben Weyts voorziet voor het eerst structurele steun voor erkende dierenasielen. “Voor onze gemeente komt het Vogelopvangcentrum in Malderen in beeld”, zegt raadslid Sanne Eeckelers (N-VA). Dit jaar krijgt het VOC een budget van 6.355 euro. “Elk jaar kan dat schommelen op basis van de opvangcapaciteit die ze voorzien en het aantal effectief opgevangen dieren.”
 2. Nieuwe rotonde Stationsplein is er pas en eerste problemen duiken al op: bussen kunnen niet over rotonde zonder in berm te rijden
  Lokeren

  Nieuwe rotonde Stations­plein is er pas en eerste problemen duiken al op: bussen kunnen niet over rotonde zonder in berm te rijden

  De pas heringerichte rotonde aan het Stationsplein zorgt al meteen voor kopzorgen. N-VA-bestuurslid en buschauffeur Micha Steeman stelt dat bussen van De Lijn niet anders kunnen dan op borduren en in de berm te rijden. “Het probleem is ons gesignaleerd via De Lijn en onze diensten bekijken dit”, reageert schepen van Mobiliteit Sabine Van Rysselberghe (Open Vld).