Schepen Mike Torck ziet goede redenen om de leegstaand aan te pakken: “Een groter aanbod van woningen op de huur- of koopmarkt leidt tot meer betaalbare woningen.”
Volledig scherm
Schepen Mike Torck ziet goede redenen om de leegstaand aan te pakken: “Een groter aanbod van woningen op de huur- of koopmarkt leidt tot meer betaalbare woningen.” © Geert De Rycke

Gemeente bindt de strijd aan tegen leegstand: 300 eigenaars riskeren belasting

LebbekeHet gemeentebestuur van Lebbeke bindt de strijd tegen leegstand van gebouwen en woningen aan. Eigenaars van meer dan driehonderd leegstaande panden krijgen de komende dagen een brief in de bus om hen te waarschuwen dat hun pand is opgenomen in het leegstandsregister. Later riskeren ze daar belasting voor te moeten betalen.

 1. Geen budget voorzien en nog geen grond in handen: “Nieuw OCMW-rusthuis komt er al zeker niet voor 2026”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Geen budget voorzien en nog geen grond in handen: “Nieuw OCMW-rust­huis komt er al zeker niet voor 2026”

  De containers die geplaatst zijn aan OCMW-rusthuis Hof ter Veldeken in Lebbeke zullen nog jaren dienst moeten doen. Een nieuw rusthuis zal er deze legislatuur immers niet komen. Dat leidt oppositieraadslid Freya Saeys (Open Vld) af uit de begroting van de gemeente. Daar is geen budget voor de nieuwbouw in voorzien. “Het rusthuis komt er al zeker niet voor 2026", concludeert ze samen met VB-raadslid Gunther Buggenhout. Schepen Jan Vanderstraeten (CD&V) noemt het “een populistische aanval.”
 2. Nu de locaties bekend zijn: zo zal het er in de vaccinatiedorpen van de regio aan toe gaan
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme/Lebbeke/Buggenhout/Zele/Berlare

  Nu de locaties bekend zijn: zo zal het er in de vaccinatie­dor­pen van de regio aan toe gaan

  De locaties voor de vaccinatiedorpen in regio Dendermonde zijn bekend: de sporthallen van Appels en Hamme. Ruim 140.000 inwoners uit Dendermonde, Lebbeke, Buggenhout, Hamme, Zele en Berlare krijgen daar hun prik tegen het coronavirus. Daarvoor wordt nu alles minutieus voorbereid. In februari volgt een eerste test, in maart start het echte werk. Hoe dat er precies zal aan toe gaan, zochten wij voor u uit.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel