thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Chaotische en hilarische situaties bij toneelkring Vrede

Toneelkring Vrede van Lebbeke pakt uit met een nieuwe productie en kiest daarbij voor het blijspel ‘Filet de Sax’.

0 reacties

 1. Maak kennis met de 46 dragers van het Ros Beiaard, één voor één: “Duizend kilo op de schouders, dat voel je in elke vezel van je lijf”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Maak kennis met de 46 dragers van het Ros Beiaard, één voor één: “Duizend kilo op de schouders, dat voel je in elke vezel van je lijf”

  Geen Ros Beiaardommegang zonder Pijnders. Deze stoere mannen torsen het Dendermondse Peirt door de straten, laten het galopperen en steigeren. Ook al tillen ze daarvoor duizend kilo op de schouders. Tijd om hen voor te stellen, één voor één. Wie schuilt er precies onder dat prachtige kleed van het Ros? Maak kennis met dé helden van de stad, die zich al maanden voorbereiden op hun zware taak.
 2. Lokeren stelt migratierapport voor van 1945 tot nu: “Eerst groep arbeidsmigranten kwam uit Spanje”
  Lokeren

  Lokeren stelt migratie­rap­port voor van 1945 tot nu: “Eerst groep arbeidsmi­gran­ten kwam uit Spanje”

  In de Torenzaal heeft de Stad Lokeren een nieuw rapport voorgesteld over de migratie in de Durmestad tussen 1945 en 2020. Het rapport bundelt de onderzoekstudie van Dr. Jozefien De Bock, een specialiste in historisch migratieonderzoek in opdracht van het Stadsmuseum. “Dat Lokeren de thuisbasis is van een grote Turkse en Marokkaanse gemeenschap is bekend, maar weinig mensen weten dat Spanjaarden de eerste en grootste groep gastarbeiders waren”, klinkt het.