Robbe De Koninck op het terras van Goeste in Wies: "Blij deze verstopte parel in hartje Wieze te kunnen ontsluiten".
Volledig scherm
PREMIUM
Robbe De Koninck op het terras van Goeste in Wies: "Blij deze verstopte parel in hartje Wieze te kunnen ontsluiten". © Geert De Rycke

Broers brengen met horecazaak ‘Goeste in Wies’ oude site van brouwerij Van Roy weer tot leven: “Genieten van nostalgie uit jaren twintig”

WiezeLebbeke heeft er een nieuwe horecazaak bij, en wat voor één. Met “Goeste in Wies” brengen de broers Robbe en Raf De Koninck de oude site van bouwerij Van Roy, in de schaduw van de kerk, weer tot leven. De zaak ademt één en al nostalgie uit, met een interieur zo uit de jaren twintig. Wij gingen een kijkje nemen.

 1. Fusiegesprekken opgeborgen: Buggenhout zegt “neen” tegen Dendermonde
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Fusiege­sprek­ken opgeborgen: Buggenhout zegt “neen” tegen Dendermon­de

  Er komt geen fusie tussen Buggenhout en Dendermonde. Dat heeft de Buggenhoutse burgemeester Pierre Claeys als eerste bekend gemaakt, nadat zijn CD&V-fractie vrijdag besliste om ‘neen’ te zeggen tegen Dendermonde. De fusiegesprekken worden dus stopgezet. “Gestaakt door te veel commotie in onze gemeente”, zegt burgemeester Pierre Claeys (CD&V). Zijn Dendermondse collega Piet Buyse (CD&V) betreurt de beslissing, “maar zonder enige rancune.”
 2. Ros Beiaard inspiratiebron voor Blijdorp: Klei-atelier pakt uit met unieke keramische beelden
  Dendermonde

  Ros Beiaard inspiratie­bron voor Blijdorp: Klei-ate­lier pakt uit met unieke keramische beelden

  Tien unieke keramische beelden van het Ros Beiaard. Dat is het resultaat van het werk in het Klei-atelier van Blijdorp, centrum voor personen met een mentale beperking in Dendermonde. De verkoop ervan moet centen opleveren voor de werking van Blijdorp. Een eerste exemplaar is al in handen van Gert, Stijn, Stefaan en Toon Veldeman. Die vier mannen zijn niet alleen ondernemers in Dendermonde, maar waren zelf ooit de Vier Heemskinderen die op het Ros Beiaard reden.