Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Avontuur en natuur hand in hand op vernieuwd speelplein aan Ontmoetingscentrum

WiezeWieze heeft voortaan zijn eigen natuurlijke, avontuurlijke speeltuin. Die is de voorbije maanden gerealiseerd naast het Ontmoetingscentrum, aan de Schoolstraat. Vrijdagnamiddag mochten de leerlingen van basisschool De Schatkist de site inspelen bij wijze van officiële opening.

 1. Eerste exemplaar boek VTM-journalist Patrick Van Gompel is voor ouders van verongelukte Thomas Suys: “Fijn dat onze zoon niet vergeten wordt, maar het verdriet slijt helaas nooit”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Eerste exemplaar boek VTM-journalist Patrick Van Gompel is voor ouders van verongeluk­te Thomas Suys: “Fijn dat onze zoon niet vergeten wordt, maar het verdriet slijt helaas nooit”

  De biografie die Patrick Van Gompel schreef, draagt de VTM-journalist op aan Thomas Suys. Hij leerde de jongen kennen toen die hem interviewde voor zijn eindwerk. Thomas werd echter niet veel later doodgereden op de drukke steenweg voor zijn eigen woning in Lebbeke. Intussen ruim zes jaar geleden. Van Gompel is de jongen niet vergeten en richt de laatste woorden in zijn boek aan hem. “We zijn geraakt door Patricks gebaar”, zeggen Thomas’ ouders, die het eerste exemplaar van het boek in ontvangst mochten nemen. “Maar het is ook moeilijk: telkens weer komt het besef dat we onze zoon voor altijd kwijt zijn. Dat slijt nooit.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.