De bewoners krijgen hun eerste prik.
Volledig scherm
De bewoners krijgen hun eerste prik. © Geert De Rycke

Alle vijftig bewoners Seniorie Ter Minne krijgen vaccin tegen coronavirus

LebbekeDe bewoners van Seniorie Ter Minne in Lebbeke hebben zaterdag allemaal hun eerste prik tegen het coronavirus gekregen. De vaccinatieronde duurde twee uur. “Geen enkele bewoner aarzelde voor de inenting. Ook hun families zijn enthousiast dat dit eindelijk gebeurt”, klinkt het in het rusthuis.

 1. Technische storing bij oproepingsplatform: deze week geen vaccinaties in vaccinatiedorp Appels, volgende week wel extra dag
  PREMIUM
  Dendermonde

  Technische storing bij oproepings­plat­form: deze week geen vaccina­ties in vaccinatie­dorp Appels, volgende week wel extra dag

  Ondanks de succesvolle start, zullen er in het vaccinatiedorp in de sporthal van Appels deze week geen prikjes tegen COVID-19 gegeven worden. In Hamme gebeurt dat wel. Aanleiding van de pauze is een technische storing bij het oproepingsplatform. “Om te compenseren lassen we volgende week wel een extra dag in”, klinkt het. Ondertussen is ook een reservelijst aangemaakt. Die bestaat alleen uit zorgprofessionals.
 2. Eindelijk concrete stap in sanering vervuilde Alvat-site: sloopwerken starten eind deze maand
  Buggenhout

  Eindelijk concrete stap in sanering vervuilde Al­vat-si­te: sloopwer­ken starten eind deze maand

  Er wordt eindelijk vooruitgang geboekt in het dossier van de vervuilde site Alvat in de wijk Briel in Buggenhout. Die moet in de toekomst een nieuwe invulling krijgen, maar moet daarvoor eerst gesaneerd geraken. OVAM, de Openbare Afvalstoffenmaatschappij, geeft daarvoor nu de eerste aanzet met sloopwerken die nog deze maand zullen starten. Tot grote tevredenheid van schepen van Milieu Geert Hermans (CD&V).
 3. Na valentijnsactie zorgen handelsverenigingen nu ook voor paaszoektocht: “In totaal 1.000 euro laten terugvloeien naar lokale handel”
  Buggenhout

  Na valentijns­ac­tie zorgen handelsver­e­ni­gin­gen nu ook voor paaszoek­tocht: “In totaal 1.000 euro laten terugvloei­en naar lokale handel”

  Na een geslaagde valentijnsactie, slaan de middenstandsverenigingen Unizo, MOL en Buggenhout Troef opnieuw de handen in elkaar. Deze keer lanceren ze een paasactie, waar opnieuw waardebons voor lokale handelaars mee te winnen zijn. “Aan het eind van de rit zullen we zo voor 1.000 euro laten terugvloeien naar de lokale handel in onze gemeente”, klinkt het.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val