De technische dienst maakt momenteel gebruik van de loodsen op parking Beeckman. Maar die worden afgebroken.
Volledig scherm
De technische dienst maakt momenteel gebruik van de loodsen op parking Beeckman. Maar die worden afgebroken. © Geert De Rycke

Aankoop loods D’Helst voor technische dienst rond

LebbekeDe aankoop van de loods op D’Helst in Lebbeke om er de technische dienst te huisvesten is rond. De gemeenteraad keurde tijdens haar jongste vergadering de verkoopsovereenkomst goed.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Beklaagde na 22 jaar druggebruik tegen politierechter Peter D’Hondt: “U hebt mij doen inzien dat ik moest stoppen”
  Dendermonde

  Beklaagde na 22 jaar drugge­bruik tegen politie­rech­ter Peter D’Hondt: “U hebt mij doen inzien dat ik moest stoppen”

  Een beklaagde uit het Antwerpse stond vrijdagochtend terecht voor politierechter Peter D’Hondt nadat hij onder invloed van drugs uit het verkeer werd gehaald. De man gebruikte al 22 jaar drugs, maar legde nu een goede test af bij de dokter waardoor hij niet rijongeschikt is verklaard. “Ik ben blij dat ik u dit inzicht heb gegeven", aldus politierechter D’Hondt.
 2. Dertiger lokt zelf botsing uit...om andere bestuurder in elkaar te kunnen slaan: “U waande zich Jean-Claude Van Damme!”
  Merchtem

  Dertiger lokt zelf botsing uit...om andere bestuurder in elkaar te kunnen slaan: “U waande zich Jean-Clau­de Van Damme!”

  Een 31-jarige man uit Jette, die eerder bij verstek veroordeeld werd tot 14 maanden cel voor een extreem geval van verkeersagressie, vraagt nu om de opschorting. Na een inhaalmanoeuvre ging hij bruusk in de remmen om vervolgens de bestuurder van de wagen die op hem inreed op straat in elkaar te slaan. “Maar de tegenpartij was toch ook in fout”, aldus de verdediging.