1. LEVENSVERHAAL. Rosa Biesemans, eerste vrouwelijk gemeenteraadslid en schepen: “Hoe straf moeke écht was, beseften we pas toen we ouder waren”
  PREMIUM
  Lebbeke

  LEVENSVER­HAAL. Rosa Biesemans, eerste vrouwelijk gemeente­raads­lid en schepen: “Hoe straf moeke écht was, beseften we pas toen we ouder waren”

  Rosa Biesemans-Bosteels is overleden. Zij was begin jaren zeventig het eerste vrouwelijk gemeenteraadslid en schepen van Lebbeke. En tegelijk was ze actief in het verenigingsleven, voedde ze vier kinderen op en runde een bedrijf. “Geen wonder dat ze mee opgenomen is in de brochure met sterke vrouwen uit Lebbeke”, klinkt het. Portret van een bijzondere dame.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Bakkerij De Rycke fusioneert na zes generaties met Wauters: “We bakken 5.000 broden per dag. Enkel door schaalvergroting blijft de stiel rendabel”
  PREMIUM
  Temse/Sint-Niklaas/Hamme

  Bakkerij De Rycke fusioneert na zes generaties met Wauters: “We bakken 5.000 broden per dag. Enkel door schaalver­gro­ting blijft de stiel rendabel”

  De bekende Wase bakkerij De Rycke neemt na zes generaties afscheid van haar klanten. De vier winkels sluiten volgende maand de deuren maar de grote bakkerij aan de Pontweg wordt samen met het personeel overgenomen door de bakkersfamilie Wauters, ook een gevestigde waarde in de regio. Die gaat de productiecapaciteit zelfs verhogen tot 5.000 broden per dag.
 1. Michael en Ellen openen bierproeverij en coachingspraktijk in een pand: “hoog22 moet mensen sociaal verbinden”
  Hamme

  Michael en Ellen openen bierproeve­rij en coachings­prak­tijk in een pand: “hoog22 moet mensen sociaal verbinden”

  In de Hoogstraat in Hamme heeft Michael Van Slycken dit weekend zijn bierproeverij plechtig geopend. Hij richtte de bierboer op en focust zich op zeldzame bieren die vanaf nu ook geproefd kunnen worden. Hij opent de proeverij in hetzelfde huis waar ook zijn partner Ellen Van der donck een coachingspraktijk heeft opgericht. “De bedoeling is hier om mensen te verbinden met elkaar op alle mogelijke manieren", klinkt het.