Erfgoeddag 2018 doet dit jaar een beroep op de creativiteit van de bezoekers.
Volledig scherm
Erfgoeddag 2018 doet dit jaar een beroep op de creativiteit van de bezoekers. © Erfgoeddag

Zelfgemaakt in Langemark-Poelkapelle

0 reacties

 1. Koppel krijgt van rechter na enkele maanden cel nog kans om leven te beteren na reeks van 35 oplichtingen bij handelaars in Izegem en Roeselare
  Roeselare/Izegem

  Koppel krijgt van rechter na enkele maanden cel nog kans om leven te beteren na reeks van 35 oplichtin­gen bij handelaars in Izegem en Roeselare

  Na een verblijf van 5 maanden in de gevangenis mag een 32-jarige man uit Roeselare zich opmaken voor zijn vrijlating. Samen met zijn vriendin kreeg hij van de strafrechter in Kortrijk 12 tot 18 maanden celstraf voor een reeks van 35 oplichtingen van handelaars in Roeselare en Izegem. Maar enkel de periode die ze in voorhechtenis zaten, sprak de rechter als effectieve straf uit. De rest blijft voorwaardelijk als ze zich voor hun drugsprobleem laten begeleiden. “Nog één kans”, klonk het bij de rechter.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Roeselaarse Dierenvrienden organiseren hondenwandeling op pinkstermaandag
  Rumbeke

  Roeselaar­se Dieren­vrien­den organise­ren hondenwan­de­ling op pinkster­maan­dag

  De Roeselaarse Dierenvrienden organiseren na het moeilijke coronajaar 2020 de derde editie van hun (honden)wandeling. Deelnemen kan zowel met als zonder hond. Er zijn drie uitgepijlde parcours voorzien: 4,3, 6 en 9 kilometer. De twee kortste routes zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Starten doe je aan zaal Den Hazelt in de Pastoor Slossestraat 1 in Rumbeke. Wandelen doe je in je eigen bubbel en iedereen vertrekt op z’n eigen tempo. Inschrijven kan tussen 9 en 15 uur. Deelnemen kost drie euro. Die centen gaan rechtstreeks naar de vereniging. Voor de eerste 150 ingeschreven deelnemers die betaald hebben is een goodiebag voorzien. Doorlopend kan je genieten van verfrissende dranken en lekkere pasta’s aan democratische prijzen. Inschrijven kan via info@deroeselaarsedierenvrienden.be of 0474/18.70.13.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"