Brandweer Westhoek snelde ter plaatse.
Volledig scherm
Brandweer Westhoek snelde ter plaatse. © Hans Verbeke

Woningbrand blijkt vuurtje stook achter hoeve

Langemark-PoelkapelleDe brandweer rukte dinsdagavond om 19.40 uur uit naar de O. L. Vrouwstraat in Langemark-Poelkapelle voor een woningbrand. Buurtbewoners hadden de brandweer verwittigd nadat ze grote vlammen zagen achter een woning. Eens ter plaatse bleek het te gaan om een aangestoken afvalbrand.

 1. Eden Kunstenfestival sluit af met concert voor goede doel
  Roeselare

  Eden Kunstenfes­ti­val sluit af met concert voor goede doel

  Het Eden Kunstenfestival dat dit voorjaar Roeselare inpalmde loopt op zijn einde. Op zaterdag 21 mei staat het slotconcert gepland in de Sint-Michielskerk. Het Roeselaars Kamerkoor brengt er Das Paradies und die Peri van Schumann, een werk dat op vandaag amper nog uitgevoerd wordt. Het Roeselaars Kamerkoor kiest samen met vier solisten niet voor een statisch concert maar maar gaat voor een fantastische reis dankzij prachtige muziek, een origineeldecor en wervelende kostuums. De opbrengst gaat bovendien naar twee goede doelen: Tejo die laagdrempelige, therapeutische hulpverlening biedt aan jongeren en De Kerit die zich inzet voor mensen in armoede. Het concert start om 19.30 uur. Tickets kosten 24 euro, wie tussen 12 en 18 is of een vrijetijdpas heeft betaalt euro en kinderenjonger dan jaar zijn gratis welkom Tickets zijn te verkrijgen via info@roeselaarskamerkoor.be, in de Standaard Boekhandel langs de Ooststraat of telefonisch op 051/20.09.04.
 2. Branding levert Anamcara ereplaats op bij Zorgawards
  Roeselare

  Branding levert Anamcara ereplaats op bij Zorgawards

  Anamcara, een totaalconcept rond mobiele thuisverpleging, zorg op een vaste locatie en een webwinkel met de meest courante zorg- en verplegingsproducten, liet zich opmerken tijdens de Zorgawards. Die worden jaarlijks uitgereikt door ZORG Magazine aan ziekenhuizen en bedrijven uit de zorg die zich onderscheiden. In de categorie ‘Branding van het jaar’ wist de Roeselaarse onderneming een ereplaats te veroveren naast ASZ Aalst en OLV Aalst. “We hebben deze ereplaats vooral te danken aan onze marketingpartners”, reageert zaakvoerster Marjorie Wardenier. “Moshpit zorgde voor onze huisstijl, mailings, buscampagne en aantrekkelijke website. Moshpit is een partner van het eerste uur en ondersteunt ons al 10 jaar in onze groei. Daarnaast werken we ook samen met freelancer Simon Blondeel om onze huisstijl op verschillende kanalen te integreren. Met zijn expertise als Marketing Manager wist hij als geen ander welke kanalen voor ons top of mind zijn. Hierdoor boekten we afgelopen jaar heel wat vooruitgang en konden we deze ereplaats in de wacht slepen. Zowel online als offline willen we gezien worden en daarmee zijn we vrij uniek in het regionale thuiszorglandschap. Uiteraard zijn onze verpleegkundigen onze beste ambassadeurs!”