Jean-Marie Carpentier
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Marie Carpentier © RV

Wielerwereld in diepe rouw door overlijden Jean-Marie Carpentier (51): “Het was een grote eer je in onze ploeg te hebben, altijd goedlachs was en zorgzaam voor iedere renner”

SINT-JULIAAN/WAREGEMWielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen is in diepe rouw door het overlijden van mecanicien Jean-Marie Carpentier (51). Hij werkte jarenlang bij de firma Thermote & Vanhalst in Waregem. Zijn zoon Jari koerst bij de elite zonder contract, Jean-Marie zette zich hard in voor het sociaal leven in Sint-Juliaan (Langemark) en was er voorzitter van het feestcomité. Hij verloor de strijd tegen de vreselijke ziekte kanker. Jean-Marie overleed vrijdagnamiddag in het ziekenhuis.

 1. Westhoek wil kandidatuur landschapspark dan toch een kans geven, hoewel er nog veel vragen zijn: “Het ontbreken van een decreet is een pijnpunt”
  PREMIUM
  Westhoek

  Westhoek wil kandida­tuur landschaps­park dan toch een kans geven, hoewel er nog veel vragen zijn: “Het ontbreken van een decreet is een pijnpunt”

  Enkele maanden geleden lanceerde minister Zuhal Demir (N-VA) een oproep naar kandidaturen voor landschapsparken. Dat zijn geen letterlijke parken, maar streken die dan geld krijgen voor natuurbeheer. In onze provincie kwam ook de Westhoe in het vizier. Veertien gemeenten willen het project een kans geven. Aan het label is 613.000 euro per jaar voor de komende 20 jaar verbonden.
 2. Schol! Peegie is voortaan lid van bierproeversclub ’t Plakkertje en drinkt er een Rodenbach op
  Roeselare

  Schol! Peegie is voortaan lid van bierproe­vers­club ’t Plakkertje en drinkt er een Rodenbach op

  Peegie, wiens standbeeld sinds kort op de Grote Markt prijkt, mag zich voortaan lid noemen van bierproeversclub ’t Plakkertje. Maandagavond werd hij uitgedost met een t-shirt van ’t Plakkertje en toostte hij als rasechte Roeselarenaar met een frisse Rodenbach. “Het idee is tussen pot en pint ontstaan”, lacht Stijn Couvreur, die als zytholoog aan de wieg stond van de bierproeversclub; maar ook deel uitmaakt van de Maten van Peegie. “Het leek ons een leuke manier om zowel ’t Plakkertje als Peegie in de kijker te zetten.”
 3. Wielrenners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Knokke/Blankenberge/Koksijde/Diksmuide

  Wielren­ners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

  Nog geen plannen voor komend weekend en zin in een leuk uitstapje met je gezin, familie of vrienden? Wij maken het je makkelijk en lijsten opnieuw vijf weekendtips op voor zaterdag 18 en zondag 19 september. Van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge tot een Plattelandsdag in Diksmuide. Of misschien hang je liever de speurneus uit?