Bewoners van Langemark-Poelkapelle kunnen op oudejaarsavond een vuurpijl ontsteken.
Volledig scherm
Bewoners van Langemark-Poelkapelle kunnen op oudejaarsavond een vuurpijl ontsteken. © Geert De Rycke

Vuurwerk op oudejaarsavond in Langemark-Poelkapelle: “Uitzonderlijk zonder aanvraag vooraf”

Langemark-PoelkapelleIn de gemeente Langemark-Poelkapelle mag op oudejaar vrij vuurwerk worden ontstoken, echter enkel tussen 23.30 uur en 1 uur.

 1. “Te snel? Een haasje!”: leerlingen confronteren automobilisten met hun rijgedrag bij snelheidscontrole aan hun school in Langemark
  Langemark-Poelkapelle

  “Te snel? Een haasje!”: leerlingen confronte­ren automobi­lis­ten met hun rijgedrag bij snelheids­con­tro­le aan hun school in Langemark

  “Oei, oei, oei... die reed 43! Te snel! Dat wordt een rood duimpje naar beneden en een haasje.” Kinderen van het vierde leerjaar van de vrije basisschool in Langemark-Poelkapelle deelden vrijdagnamiddag samen met de politie beloningen of straffen uit aan automobilisten die zich aan hun school al dan niet aan de snelheid hielden. “Een mooi initiatief”, vindt automobilist Kristof Vlaeminck, die een groen duimpje en een schildpadje toegestopt kreeg.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.