Karen Verkinderen met haar drie kinderen Gisèle, Juliette en Médard tussen de artiesten van het trio Bardo.
Volledig scherm
Karen Verkinderen met haar drie kinderen Gisèle, Juliette en Médard tussen de artiesten van het trio Bardo. © Christophe Maertens

Vertel- en circusfestival ‘Koentekroafs’ brengt internationale acrobaten naar Langemark: “Mooi afsluiter van project Weireldklapz!”

LangemarkHeel wat acrobatetoeren zondagnamiddag in de tent die stond opgesteld in het centrum van Langemark. Het gratis vertel- en circusfestival ‘Koentekroafs’ vormde het sluitstuk voor het project Weireldklapz!, dat 3 jaar geleden werd uit de startblokken schoot. “Hoewel het bloedheet was in de tent, was het toch genieten.” 

 1. Bieren waarvan de naam je even doet glimlachen: “Dulle Teve is een scheldnaam voor een vervelende vrouw”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Bieren waarvan de naam je even doet glimlachen: “Dulle Teve is een scheldnaam voor een vervelende vrouw”

  Het lijkt erop dat elke zichzelf respecterende brouwerij tegenwoordig een biertje in het assortiment heeft met een gekke naam. Hete Klinke, Femme Fatale, De Dulle Teve, vaak is er een link met een vrouw, maar er zijn ook andere onderwerpen waarmee de spot wordt gedreven. De flesjes hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht, zoveel is zeker. De vraag is echter of het bier ook lekker is? We stellen er hieronder enkele voor.
 2. 'Baby Friendly Hospital Initiative'-label voor kraamafdeling AZ Delta campus Rumbeke
  Rumbeke

  'Baby Friendly Hospital Initiati­ve'-la­bel voor kraamafde­ling AZ Delta campus Rumbeke

  De kraamafdeling van AZ Delta campus Rumbeke mocht onlangs het ‘Baby Friendly Hospital Initiative’-label ontvangen. Het BFHI-label geeft aan dat het ziekenhuis een kwalitatief hoogstaande opvang, ondersteuning en begeleiding biedt voor moeder en baby. Eén van de prioriteiten hierbij is de bevordering en ondersteuning van borstvoeding, iets waar AZ Delta veel aandacht aan besteed gezien de vele voordelen die borstvoeding biedt aan zowel het kind als de moeder. Het ziekenhuis heeft de ambitie om op korte termijn het BFHI-label ook te behalen voor campus Menen en campus Torhout.