De verkeershinder door de dorpskernvernieuwing komt volgende week op een hoogtepunt.
Volledig scherm
De verkeershinder door de dorpskernvernieuwing komt volgende week op een hoogtepunt. © Christophe Deconinck

Verkeershinder bereikt climax

Door de wegenwerken in het centrum van Langemark, wordt het verkeer vanaf maandag met een grote boog om de markt heen geleid. Ook de bushaltes op de markt worden tijdelijk verplaatst.

 1. Leerlingen Burgerschool openen leeronderneming Boo ChaTho in tijden van corona: “Vervelend, maar vooral uitdagend en extra leerrijk”
  Roeselare

  Leerlingen Burger­school openen leeronder­ne­ming Boo ChaTho in tijden van corona: “Vervelend, maar vooral uitdagend en extra leerrijk”

  In de Noordstraat 69 kun je sinds dit weekend terecht bij Boo ChaTho, de leeronderneming gerund door vier leerlingen van 7 Retail en Visual Merchandising van de Burgerschool. Met corona in hun achterhoofd besloten ze een retro snoepwinkel te openen. Een goeie zet, want als ze voor een niet-essentieel product hadden gekozen, moesten ze de deuren dicht houden.
 2. Na verkoop aan stadsbestuur: zaakvoerders Frituur ‘t Zuid zoeken nieuwe locatie, voormalige werknemer opent om de hoek Frituur Poater

  Na verkoop aan stadsbe­stuur: zaakvoer­ders Frituur ‘t Zuid zoeken nieuwe locatie, voormalige werknemer opent om de hoek Frituur Poater

  Het pand van Frituur ’t Zuid verdwijnt volgend jaar voor de bouw van het nieuwe Roeselaarse stadhuis, maar om de hoek in de Paterstraat opent straks Frituur Poater. Drijvende kracht achter deze zaak is Kortemarkenaar Christof Verhelst (25) die vijf jaar in ’t Zuid werkte. “Het einde van ’t Zuid gaf me een zetje om eindelijk m’n droom na te jagen en een eigen frituur te openen”, zegt Christof. De zaakvoerders van Frituur ‘t Zuid zijn ondertussen op zoek naar een nieuwe locatie.
 1. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

 2. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid