In het centrum van Poelkapelle wordt gewerkt.
Volledig scherm
In het centrum van Poelkapelle wordt gewerkt. © Henk Deleu

Verhoogde bushaltes in centrum Poelkapelle

PoelkapelleTot 17 december zijn er wegenwerken in de Brugseweg, ter hoogte van de kerk in Poelkapelle. Er worden verhoogde bushaltes aangelegd. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Motena schenkt 1.000 euro aan Het Vlinderhuis
  Roeselare

  Motena schenkt 1.000 euro aan Het Vlinder­huis

  Traditiegetrouw schenkt Motena elk jaar een cheque van 1.000 euro aan een goed doel. Dit is mogelijk doordat Motena ieder jaar opnieuw haar nieuwjaarswensen zoveel mogelijk digitaal verstuurt in plaats van op papier. Dinsdag overhandigden Bart Wenes en Steven Verdoolaege, voorzitter en algemeen directeur van Motena, de cheque aan Ilse Doom, psycholoog van Het Vlinderhuis. Het Vlinderhuis is een warme plek voor kinderen en jongeren van patiënten van het AZ Delta met een ernstige aandoening. Elke woensdagnamiddag kunnen ze er terecht om samen met lotgenoten via woorden, spel en met hun emoties en vragen om te gaan. Ze kunnen er even zichzelf zijn en op adem komen, en worden hierbij in zowel groepswerking als individuele begeleiding ondersteund door deskundige begeleiders.