De kinderen van basisschool Madonna bij hun topproduct.
Volledig scherm
De kinderen van basisschool Madonna bij hun topproduct. © Eric Flamand

VBS Madonna valt in de prijzen met witlof van eigen kweek

LANGEMARK-POELKAPELLEOmdat witloof niet meteen de meest populaire groente is onder kinderen, verdeelde onderzoekscentrum Inagro voor het tiende jaar op rij 239 'witloofteeltkits' onder West-Vlaamse scholen.

 1. Politie klist dievenbende die list gebruikt: “Mag dit kind even uw toilet gebruiken?”
  Diksmuide

  Politie klist dievenben­de die list gebruikt: “Mag dit kind even uw toilet gebruiken?”

  De politie heeft een Slowaakse dievenbende geklist die de voorbije dagen actief was in Diksmuide en omstreken. De daders - drie vrouwen en een man - belden aan bij huizen en vroegen of hun kind dat bij hen was naar het toilet mocht. Eens binnen, sloeg de bende aan het stelen. De politie doet nu een oproep naar slachtoffers om zich te melden: heel wat gestolen spullen die zijn gevonden, zijn nog niet toegewezen aan een eigenaar.
 2. Dochtertje getuige van steekpartij tussen mama en papa: “Als ik kon toveren, toverde ik mijn vader weg”
  PREMIUM
  Wervik/Meulebeke/Menen

  Dochtertje getuige van steekpar­tij tussen mama en papa: “Als ik kon toveren, toverde ik mijn vader weg”

  Drie messteken in de buik en de rug. Die liep een 33-jarige man uit Wervik op toen hij de woning van zijn ex in Geluwe (Wervik) ’s nachts binnendrong en haar naar de keel greep. Hun dochtertje was getuige. Bijna vier jaar na hun echtscheiding moest het ex-koppel zich maandag op het beklaagdenbankje van de rechtbank in Kortrijk verantwoorden. “Ik vrees dat hij me ooit zal vermoorden”, aldus de vrouw.
 1. Staden zet voormalig gemeentehuis en 5 aanpalende panden samen te koop voor 1,7 miljoen euro: “Kan zeer waardevol project worden voor de gemeente”
  PREMIUM

  Staden zet voormalig gemeente­huis en 5 aanpalende panden samen te koop voor 1,7 miljoen euro: “Kan zeer waardevol project worden voor de gemeente”

  Het voormalige gemeentehuis op de markt van Staden, dat sinds de ingebruikname van het AC/DC in de Ieperstraat leeg staat, zal nog dit jaar te koop aangeboden worden via een online biedingsplatform. De kans is groot dat er op termijn een nieuw appartementencomplex opgetrokken zal worden, al moeten ontwikkelaars wel de oude gevel en het torentje van het gebouw intact laten. Oppositiepartij CD&V is geen voorstander van een verkoop.
 2. Duizenden lichtgevende initiatieven dankzij #ZORGVOORLICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Duizenden lichtgeven­de initiatie­ven dankzij #ZORGVOOR­LICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Sinds de aankondiging van de lockdown, steekt Vlaanderen massaal het licht aan. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor heel veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in!
 1. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet

 2. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol