'Team Nieuw Bestuur' maakte ruimte om te investeren en verlaagt de algemene gemeentebelasting.
Volledig scherm
'Team Nieuw Bestuur' maakte ruimte om te investeren en verlaagt de algemene gemeentebelasting. © Henk Deleu

‘Team Nieuw Bestuur’ past meerjarenplan aan: “Minder belastingen en meer investeren”

Langemark-PoelkapelleOp de laatste gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle stelde het nieuwe bestuur haar aangepast meerjarenplan voor. “We gaan meer investeren en verlagen de belastingen”, aldus de burgemeester. “Oude wijn in nieuwe zaken”, reageerde de CD&V-oppositie.

 1. Ine (33) bedreigd door overbuur met alarmpistool: “Hij richtte op mij en ik hoorde een schot”
  PREMIUM

  Ine (33) bedreigd door overbuur met alarmpi­stool: “Hij richtte op mij en ik hoorde een schot”

  Ine H. (33) uit Ieper bekomt van de schrik van haar leven, met ‘dank’ aan haar overbuurman. De vrouw wandelde afgelopen vrijdag naar haar appartement aan het Minneplein toen haar overbuur plots opdook met een vuurwapen. “Ineens richtte hij op mij, toen ik me naar binnen haastte hoorde ik een schot”, vertelt Ine die nog altijd erg onder de indruk is. De man bedreigde eerder ook al een jong gezin met een mes in een supermarkt.
  Ieper
 2. Aanpak overlast in stationsbuurt Roeselare werpt vruchten af: “Minder problemen met alcohol en drugs en weer meer ambiance”
  PREMIUM

  Aanpak overlast in stations­buurt Roeselare werpt vruchten af: “Minder problemen met alcohol en drugs en weer meer ambiance”

  Een kwart minder overtredingen van het alcoholverbod en de helft minder pv’s. De maatregelen die het stadsbestuur en de politie nemen in strijd tegen de overlast in de Roeselaarse stationsbuurt werpen hun vruchten af. Tot grote tevredenheid van horeca en handelaars. “Het is weer tijd voor animatie in plaats van sensatie aan de statie”, zegt Sam Nuytten van Restaurant Petrouska.
  Roeselare