Telkens er een te vroeg geboren kindje bij komt, wordt een gegraveerd sterretje aan de stenen toegevoegd.
Volledig scherm
Telkens er een te vroeg geboren kindje bij komt, wordt een gegraveerd sterretje aan de stenen toegevoegd. © Christophe Deconinck

Sterretjesweide in Langemark

Op de vernieuwde begraafplaats van Langemark werd voor het eerst een sterretjesweide ingericht. Op die plaats krijgen ouders en familieleden de ruimte hebben om stil te staan en de pijn te verwerken bij het verlies van kinderen die niet levensvatbaar of te vroeg ter wereld zijn gekomen.

 1. Staden zet voormalig gemeentehuis en 5 aanpalende panden samen te koop voor 1,7 miljoen euro: “Kan zeer waardevol project worden voor de gemeente”
  PREMIUM

  Staden zet voormalig gemeente­huis en 5 aanpalende panden samen te koop voor 1,7 miljoen euro: “Kan zeer waardevol project worden voor de gemeente”

  Het voormalige gemeentehuis op de markt van Staden, dat sinds de ingebruikname van het AC/DC in de Ieperstraat leeg staat, zal nog dit jaar te koop aangeboden worden via een online biedingsplatform. De kans is groot dat er op termijn een nieuw appartementencomplex opgetrokken zal worden, al moeten ontwikkelaars wel de oude gevel en het torentje van het gebouw intact laten. Oppositiepartij CD&V is geen voorstander van een verkoop.
 1. VTM NIEUWS-ankers brengen hulde aan Martine Tanghe
  Play

  VTM NIEUWS-an­kers brengen hulde aan Martine Tanghe

 2. Strandganger rolt gestrand babydolfijntje weer in het water
  Play

  Strandgan­ger rolt gestrand babydol­fijn­tje weer in het water