De voormalige pastorie van Poelkapelle herbergt sinds kort meerdere functies.
Volledig scherm
De voormalige pastorie van Poelkapelle herbergt sinds kort meerdere functies. © Henk Deleu

Pastorie van Poelkapelle is nu - behalve thuis van priester martin - ook vergaderruimte

PoelkapelleDe voormalige pastorie van Poelkapelle herbergt sinds kort heel wat functies. Tijdens het weekend neemt priester Martin Mvibudulu er zijn intrek, maar daarnaast kunnen de kerkfabrieken er vergaderen en kreeg het secretariaat van de voormalige federatie Langemark er een nieuw bureel. “Het wordt de nieuwe locatie voor het regelen van begrafenissen en doopsels.”  

 1. Ooit 3 jaar onschuldig in cel als moordverdachte, nu klokkenluider in grootschalig onderzoek naar opiumhandel
  PREMIUM

  Ooit 3 jaar onschuldig in cel als moordver­dach­te, nu klokkenlui­der in grootscha­lig onderzoek naar opiumhan­del

  Een 43-jarige Iraanse vluchteling die bijna drie jaar onschuldig in de cel zat op verdenking van de moord op zijn 50 jaar oudere vriendin Godelieve Degryse (84), speelt klokkenluider in een onderzoek naar grootschalige handel in opium. Dat bleek dinsdag op een proces in Kortrijk. Twaalf voornamelijk Iraanse verdachten stonden er terecht en riskeren celstraffen tot 6 jaar.
  Roeselare
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.