Tijdens de winteractie werden vielen wekelijks mensen in de prijzen.
Volledig scherm
Tijdens de winteractie werden vielen wekelijks mensen in de prijzen. © RV

Nieuw bestuur ondersteunt de lokale economie: “Winteractie is eerste voorbeeld”

Langemark-Poelkapelle‘Team Nieuw Bestuur’ maakt 10.000 euro per jaar vrij voor het ondersteunen van de lokale economie. “Het is voor het eerst dat de gemeente een structureel budget voorziet voor dergelijke initiatieven.”

 1. Nachtwaker achtervolgt mazoutdieven: “Ze waren duidelijk goed geladen. 130 op de snelweg, maar in de bochten was het kalmpjes aan”
  PREMIUM

  Nachtwaker achter­volgt mazoutdie­ven: “Ze waren duidelijk goed geladen. 130 op de snelweg, maar in de bochten was het kalmpjes aan”

  Hij hield het hoofd koel en dirigeerde de politie in de goeie richting om twee mazoutdieven te vatten, al waren daar enkele waarschuwingsschoten voor nodig. Toch vindt een nachtwaker uit Wervik niet dat hij iets uitzonderlijks heeft gedaan. “Als je elke nacht de baan op bent, heb je zo’n gasten rap in het vizier. Ze hadden me echter duidelijk niet verwacht.” Het relaas van een bewogen nacht.
  Wervik
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Bezoekt Tadej Pogacar na zege in de Ronde van Vlaanderen maandag zijn supportersclub The Pogiboys? “De Ronde winnen is voor hem evenveel waard als de Tour”
  PREMIUM

  Bezoekt Tadej Pogacar na zege in de Ronde van Vlaanderen maandag zijn supporters­club The Pogiboys? “De Ronde winnen is voor hem evenveel waard als de Tour”

  Als tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar zondag de Ronde van Vlaanderen wint, dan komt hij daags nadien pinten tappen in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik, het lokaal van zijn supportersclub The Pogiboys. “We vertrekken zondagmorgen om 7.30 uur met een volle autocar naar de start in Brugge”, aldus voorzitter Jeroen Mahieu.
  Wervik