Schepen Dominique Cool en burgemeester Lieven Vanbelleghem hier nog broederlijk naast elkaar.
Volledig scherm
Schepen Dominique Cool en burgemeester Lieven Vanbelleghem hier nog broederlijk naast elkaar. © Eric Flamand

Na Blankenberge en De Panne wellicht derde ‘coup’ in West-Vlaanderen: huidig burgemeester moet ‘verraad’ lezen op Twitter

Langemark-PoelkapelleLangemark-Poelkapelle wordt na De Panne en Blankenberge wellicht de derde West-Vlaamse gemeente waar een burgemeester wandelen wordt gestuurd na een motie van wantrouwen.  Volgens goede bronnen zou de NV-A coalitiepartner CD&V wippen en een nieuwe meerderheid vormen met Tope 8920 en Vooruit.  

 1. Dimitri Leue en kwb Ardooie laten de buurt griezelen
  Ardooie

  Dimitri Leue en kwb Ardooie laten de buurt griezelen

  Klaar voor een portie griezelsfeer? Kwb Ardooie organiseert van 30 oktober tot en met 21 november een spannende luisterwandeling met acteur, regisseur en auteur Dimitri Leue als verteller. De tocht van zo’n vijf kilometer loopt langs zeven borden, waar je aan de hand van een QR-code telkens een deel van een verhaal kan beluisteren en aansluitend een leuke opdracht of vraag krijgt voorgeschoteld. De twee verhalen, eentje voor min 10-jarigen en eentje voor plus 10-jarigen, werden speciaal voor kwb geschreven door auteur An Neven. De griezeltocht is gratis en starten doe je aan de Albertzaal in de Koning Albertstraat. Op zaterdag 30 oktober zorgt kwb Ardooie voor een extraatje. “Onderweg hebben we een drankstandje voorzien waar kinderen gratis een heksenbrouwsel krijgen,” verklapt voorzitter Hendrik Desoete. “Voor de ouders voorzien we een straffer brouwsel tegen een kleine vergoeding,” vult Koen Claus aan.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. 25 jaar oude familievete doet strijd om burgemeestersjerp in De Panne in politiek straatgevecht ontaarden: “Dit is brol”
  PREMIUM

  25 jaar oude familieve­te doet strijd om burgemees­ters­jerp in De Panne in politiek straatge­vecht ontaarden: “Dit is brol”

  Aan onze kust waait het altijd wat meer. Maar zoals het in De Panne de voorbije twee weken politiek heeft gestormd, dat is du jamais vu. Twee burgemeesterwissels op twee weken tijd, bedreigingen aan het adres van kinderen, een verboden betoging, politiekers die opstappen, politiekers die hun kar keren: de bliksems sloegen langs alle kanten in. En dan regende het ook nog eens verwijten. Als je de protagonisten moet geloven, dan zitten het gemeentebestuur en de gemeenteraad van De Panne vol verraders, bedriegers en machtswellustelingen. Reconstructie van twee weken gemeentepolitiek op zijn allersmalst. Of hoe een 25 jaar oude familievete in een politiek straatgevecht ontaardde.
 2. Roeselaars stadsbestuur herdenkt Schuwe Maandag
  Roeselare

  Roeselaars stadsbe­stuur herdenkt Schuwe Maandag

  Aan de kapel toegewijd aan O.L.V. van Smarten werd zondag met veel protocol Schuwe Maandag herdacht. Schuwe Maandag wordt ook wel eens de zwartste bladzijde uit de Roeselaarse geschiedenis genoemd. Op 19 oktober 1914 vielen de Duitsers Roeselare binnen om te kunnen doorstoten naar Ieper. De geallieerde stellingen in Ieper waren nog niet klaar, dus probeerden Franse soldaten tijd te winnen door de inname van Roeselare te bemoeilijken. De burgers betaalden daar een hoge prijs voor. 39 burgers kwamen om. Tot op vandaag herdenken het stadsbestuur en de Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen Roeselare jaarlijks die dag met toespraken en het neerleggen van bloemen.