Schepen Dominique Cool en burgemeester Lieven Vanbelleghem hier nog broederlijk naast elkaar.
Volledig scherm
Schepen Dominique Cool en burgemeester Lieven Vanbelleghem hier nog broederlijk naast elkaar. © Eric Flamand

Na Blankenberge en De Panne wellicht derde ‘coup’ in West-Vlaanderen: huidig burgemeester moet ‘verraad’ lezen op Twitter

Langemark-PoelkapelleLangemark-Poelkapelle wordt na De Panne en Blankenberge wellicht de derde West-Vlaamse gemeente waar een burgemeester wandelen wordt gestuurd na een motie van wantrouwen.  Volgens goede bronnen zou de NV-A coalitiepartner CD&V wippen en een nieuwe meerderheid vormen met Tope 8920 en Vooruit.  

 1. 25 jaar oude familievete doet strijd om burgemeestersjerp in De Panne in politiek straatgevecht ontaarden: “Dit is brol”
  PREMIUM

  25 jaar oude familieve­te doet strijd om burgemees­ters­jerp in De Panne in politiek straatge­vecht ontaarden: “Dit is brol”

  Aan onze kust waait het altijd wat meer. Maar zoals het in De Panne de voorbije twee weken politiek heeft gestormd, dat is du jamais vu. Twee burgemeesterwissels op twee weken tijd, bedreigingen aan het adres van kinderen, een verboden betoging, politiekers die opstappen, politiekers die hun kar keren: de bliksems sloegen langs alle kanten in. En dan regende het ook nog eens verwijten. Als je de protagonisten moet geloven, dan zitten het gemeentebestuur en de gemeenteraad van De Panne vol verraders, bedriegers en machtswellustelingen. Reconstructie van twee weken gemeentepolitiek op zijn allersmalst. Of hoe een 25 jaar oude familievete in een politiek straatgevecht ontaardde.
 2. Aantal fietsdiefstallen sterk gedaald: één op vier daders opgepakt
  Roeselare/Izegem/Hooglede

  Aantal fietsdief­stal­len sterk gedaald: één op vier daders opgepakt

  Corona heeft een gunstige invloed gehad op de criminaliteitscijfers. Ook in de politiezone RIHO is dat het geval. “De avondklok en de gesloten winkels en horecazaken hebben daar zeker mee te maken”, beaamt zonechef Curd Neyrinck. “De enige negatieve tendens is de steile opmars van internetcriminaliteit. Aan de andere kant stellen we vast dat ook de ophelderingsgraad van misdrijven blijft stijgen bij ons.”