Meester Ignace van basisschool De Ooievaar in Poelkapelle moest door de coronamaatregelen vroeger dan gepland met pensioen. Hij ging nog een laatste keer luisteren naar de schoolbel om afscheid te nemen.
Volledig scherm
Meester Ignace van basisschool De Ooievaar in Poelkapelle moest door de coronamaatregelen vroeger dan gepland met pensioen. Hij ging nog een laatste keer luisteren naar de schoolbel om afscheid te nemen. © Goedele Thoma

Meester Ignace, vervroegd op pensioen door coronavirus, bezoekt basisschool De Ooievaar nog één keer

Meester Ignace Thoma (62) van basisschool De Ooievaar in Poelkapelle moest vroeger dan gepland met pensioen. Dinsdag, 31 maart, zou zijn laatste schooldag zijn, maar de coronamaatregelen gooien roet in het eten. Hij ging nog een laatste keer luisteren naar de schoolbel om afscheid te nemen.

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreiniger vervoerde”
  PREMIUM
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreini­ger vervoerde”

  Een Poolse metser, redder en trucker. Allen kwamen ze vorig jaar naar België om een centje bij te verdienen. Volgens de FOD Financiën hielden de negen mannen en één vrouw zich bezig met de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. Ze riskeren elk een monsterboete van 25 miljoen euro en celstraffen tot 5 jaar. “Wij zijn kleine garnalen die niet op de hoogte waren van de lading”, vroegen de Polen de vrijspraak.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken