Burgemeester Lieven Vanbelleghem fietst weg na de gemeenteraad: "Ik sta recht in mijn schoenen, maar goed voelt dit niet."
Volledig scherm
Burgemeester Lieven Vanbelleghem fietst weg na de gemeenteraad: "Ik sta recht in mijn schoenen, maar goed voelt dit niet." © Henk Deleu

Langemark-Poelkapelle wacht wissel gemeentebestuur met gemengde gevoelens af: “Veel mensen vinden dit jammer”

Langemark-PoelkapelleEen vreemde gemeenteraad maandagavond in Langemark-Poelkapelle. Terwijl iedereen weet dat N-VA uit de meerderheid wil stappen en samen met TOPE 8920 en Vooruit een nieuwe coalitie op been wil brengen, deed iedereen of er niets aan de hand was. Na afloop van de raad gaf burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V) toe dat het geen prettige situatie is. “Maar ik sta recht in mijn schoenen en kan iedereen in de ogen kijken.”  

 1. Burgemeester Langemark in zak en as na nieuws over coup in zijn gemeente: “Er worden leugens verspreid, ik ben hier niet goed van”
  PREMIUM
  Langemark-Poelkapelle

  Burgemees­ter Langemark in zak en as na nieuws over coup in zijn gemeente: “Er worden leugens verspreid, ik ben hier niet goed van”

  Het staat nu vast: in Langemark-Poelkapelle wil de N-VA een nieuwe meerderheid vormen met oppositiepartijen TOPE 8920 en Vooruit. Volgens de ‘nieuwe’ meerderheid zou CD&V een maand geleden de N-VA uit het bestuur hebben willen weren. “Absoluut onjuist”, reageert een aangeslagen burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V). “Het opblazen van de coalitie komt zeker niet van onze kant.”
 2. Binnenspeeltuin Mini World moest op HLN.be lezen dat ze opnieuw op slot moeten: “We voelden de bui hangen, maar het is onbegrijpelijk dat we dit via de pers moesten vernemen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Binnen­speel­tuin Mini World moest op HLN.be lezen dat ze opnieuw op slot moeten: “We voelden de bui hangen, maar het is onbegrijpe­lijk dat we dit via de pers moesten vernemen”

  Filip De Prest en Cindy Vertoont van de Roeselaarse binnenspeeltuin Mini World zitten in zak en as sinds ze zaterdagochtend via HLN.be vernamen dat ze hun zaak stante pede moeten sluiten in de strijd tegen het coronavirus. Dat terwijl er vrijdag met geen woord gerept werd over de binnenspeeltuinen tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. “Het kan toch niet dat we dit moesten vernemen via de pers? Voor het tweede jaar op rij dicht moeten blijven tijdens onze topperiode is keihard”, aldus Filip.