De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Landbouwer (57) riskeert 32.000 euro voor illegaal verbranden van afval: “Hij maakte zelf zijn verbrandingsovens uit mazouttanks”

Langemark-PoelkapelleEen 57-jarige landbouwer en zijn echtgenote riskeren een fikse geldboete omdat ze hun afval verbranden op hun hoeve. Ze hadden daarvoor enkele mazouttanks omgevormd tot een verbrandingsoven met een afvoerbuis aan. “Ze hadden daar eigenlijk hun eigen containerpark georganiseerd”, zei het Openbaar Ministerie.

  1. 11.trail zoekt helpende handen
    Roeselare

    11.trail zoekt helpende handen

    De organisatoren van de 11.trail zoeken helpende handen om achter de schermen mee te werken aan hun unieke sportevenement waarbij al lopend door unieke plaatsen centen worden ingezameld voor 11.11.11. Dit jaar organiseren ze op zondag 24 oktober de vijfde editie van de 11.trail en die zal opnieuw bestaan uit een tocht van 5 of 11 kilometer voor lopers en een tocht van 5 kilometer voor wandelaars. Inschrijven zal kunnen vanaf halfweg september, maar nu al wordt werk gemaakt van een topparcours. Wie als vrijwilliger een handje uit de mouwen sil steken kan zich aanmelden via roeselare@oww.be.