Volledig scherm
© Henk Deleu

Koppel voor rechter na slagen aan elkaar: “Stop met drugs en geweld”

“Stop met drugs en geweld en probeer iets moois te maken van jullie relatie.” Dat kreeg een koppel uit Langemark-Poelkapelle, dat zich moet verantwoorden voor slagen aan elkaar, te horen van de Ieperse rechter. 

 1. Karolien Lafaut opent nieuw immokantoor in Roeselare
  Roeselare/Tielt

  Karolien Lafaut opent nieuw immokan­toor in Roeselare

  De Tieltse projectontwikkelaar Karolien Lafaut zet een nieuwe stap op de West-Vlaamse vastgoedmarkt. Op op zondag 25 oktober, Nieuwbouwzondag, opent ze een nieuw kantoor in Roeselare dat zal focussen op de uitbouw van de immotak Real Estate by Karolien. “Het nieuwe kantoor komt in ons nieuwbouwproject Hof ter Walle langs de Hippoliet Spilleboutdreef, een locatie die we vooral kiezen voor de centrale en vlot bereikbare ligging aan de rand van het stadscentrum”, vertelt zaakvoerster Karolien Lafaut. “Vanuit onze visie om onze klanten maximaal te ontzorgen, willen we met het nieuwe kantoor onze immodiensten nog dichter bij de klant brengen. Op die manier kiezen klanten zelf of ze vanuit Tielt of Roeselare bediend worden en voor ons is het een opportuniteit om meer voet aan wal te krijgen in de dynamische vastgoedmarkt van Roeselare.” Het team van Real Estate by Karolien Lafaut bestaat op vandaag uit drie vastgoedmedewerkers, maar het bedrijf is nog op zoek naar een vierde medewerker om de portefeuille verder uit te breiden.
 2. Dakloze man voor rechter omdat hij koppel dat instaat voor het poetsen van de openbare toiletten stalkt: “Hij wrijft zijn uitwerpsel uit om een boodschap aan te brengen”
  Ieper

  Dakloze man voor rechter omdat hij koppel dat instaat voor het poetsen van de openbare toiletten stalkt: “Hij wrijft zijn uitwerpsel uit om een boodschap aan te brengen”

  Een koppel uit Poperinge wordt belaagd door een Ieperse dakloze omdat die vindt dat de twee hun werk niet goed doen. Fabien Devos en Sabine Decoene staan in voor het onderhoud van de Ieperse openbare toiletten en worden voortdurend lastig gevallen door de man. “Als wij hebben gepoetst, maakt hij achter onze rug alles weer vuil.”
 1. Pauze voor werken Brugsesteenweg tijdens eindejaarsshopping
  Roeselare

  Pauze voor werken Brug­sesteen­weg tijdens eindejaars­shop­ping

  De heraanleg van de Brugsesteenweg, tussen het kruispunt met de Noordlaan en de rotonde aan de Koning Albert I-laan zijn maandag gestart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt er werk van een aparte busbaan en comfortabele fiets- en voetpaden. Gelijktijdig worden rioleringswerken uitgevoerd in opdracht van Aquafin om de wateroverlast in de omgeving tegen te gaan. De werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen maar tijdens de werken zal het verkeer richting centrum steeds mogelijk blijven, zowel voor fietsers als autoverkeer. Tijdens de nieuwjaarsperiode wordt er even niet gewerkt. “Net na de eerste fase van de werken wordt er een stop ingelast”, weet schepen van openbare werken Griet Coppé (CD&V). “Dit om de shoppers in volle inkoopperiode vlot doorgang te verlenen.”
 2. Stadsbestuur geeft advies in dossier windmolens A19: “Hoe je het draait of keert, hier lijkt kiezen altijd verliezen”
  Ieper

  Stadsbe­stuur geeft advies in dossier windmolens A19: “Hoe je het draait of keert, hier lijkt kiezen altijd verliezen”

  Het Ieperse stadsbestuur zal en kan niet beslissen over het inplanten van twee grote windmolens langs de A19. Het is de provincie die al dan niet een vergunning toekent. “Wij geven enkel een advies, maar we gaan daarbij niet over een nacht ijs: alle pro’s en contra’s worden goed afgewogen.” Het actiecomité Frontwind Sint-Jan Ieper verzamelde ondertussen tal van bezwaarschriften die worden overhandigd aan burgemeester Talpe en schepen Bolle.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement