N-VA-bestuursleden Robert Barthier, Peter Vantomme, Dominique Cool, José Victoor en gemeenteraadsvoorzitter Jos Meersch bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Poelkapelle.
Volledig scherm
N-VA-bestuursleden Robert Barthier, Peter Vantomme, Dominique Cool, José Victoor en gemeenteraadsvoorzitter Jos Meersch bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Poelkapelle. © Christophe Deconinck

Kerk van Poelkapelle zaait verdeeldheid bij meerderheid: CD&V wil er kinderopvang, N-VA niet

Drie maanden nadat CD&V en N-VA de handen in elkaar sloegen, pakken de wolken boven de kerk van Poelkapelle zich samen. De herbestemming van de kerk als buitenschoolse kinderopvang veroorzaakt onenigheid tussen de coalitiepartners. Schepen voor Financiën Dominique Cool (N-VA) bracht een bericht naar buiten waarin hij van leer trekt tegen zijn collega’s van CD&V.

0 reacties

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Vrienden Roeselaarse Carré Français confronteren kinderen met oorlogsverleden Kasteel van Rumbeke: “Herinneren is zo belangrijk want fouten die we vergeten kunnen we opnieuw maken”
  Roeselare

  Vrienden Roeselaar­se Carré Français confronte­ren kinderen met oorlogsver­le­den Kasteel van Rumbeke: “Herinneren is zo belangrijk want fouten die we vergeten kunnen we opnieuw maken”

  De Vrienden Roeselaarse Carré Français (VRCF) dompelde vrijdagochtend een 50-tal leerlingen van stedelijke basisschool De Vlieger onder in het oorlogsverleden van het Kasteel van Rumbeke. Met het innovatieve project ‘Blijven Herinneren…’ wil de VRCF de jeugd en hun (groot)ouders sensibiliseren om de gruwelen van de oorlog nooit te vergeten.