De nieuwe burgemeester van Langemark-Poelkapelle wordt Dominique Cool (N-VA).
Volledig scherm
De nieuwe burgemeester van Langemark-Poelkapelle wordt Dominique Cool (N-VA). © Henk Deleu

Het is (bijna) gebeurd in Langemark-Poelkapelle: nieuwe meerderheid wil op 16 september tijdens extra gemeenteraad het roer overnemen

Langemark-PoelkapelleLangemark-Poelkapelle heeft een nieuwe meerderheid. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door de nieuwe burgemeester Dominique Cool (N-VA). Op 16 september roepen de drie partijen een extra gemeenteraad samen om – na goedkeuring – werk te maken van een nieuw bestuur. “De kans om een en ander eens anders te bekijken en een frisse wind te laten waaien door onze gemeenschap.” 

 1. Kunstenaar Koen-Frans Deweert opent zijn atelier
  Roeselare

  Kunstenaar Koen-Frans Deweert opent zijn atelier

  Kunstschilder en keramist Koen-Frans Deweerdt organiseert drie opendeurweekends in zijn kunstgalerij. Op 16, 17, 23, 24 en 30 en 31 oktober is iedereen tussen 14 en 19 uur welkom in de Schierveldestraat 2 om kennis te maken met het werk van Deweerdt. Zijn schilderijen hebben een architecturaal karakter waarbij landschappen, paarden en figuren de leidraad vormen. Zijn keramiek wordt dan weer gekenmerkt door een elegante soberheid en een krachtig vormenspel.
 2. Burgemeester Langemark in zak en as na nieuws over coup in zijn gemeente: “Er worden leugens verspreid, ik ben hier niet goed van”
  PREMIUM
  Langemark-Poelkapelle

  Burgemees­ter Langemark in zak en as na nieuws over coup in zijn gemeente: “Er worden leugens verspreid, ik ben hier niet goed van”

  Het staat nu vast: in Langemark-Poelkapelle wil de N-VA een nieuwe meerderheid vormen met oppositiepartijen TOPE 8920 en Vooruit. Volgens de ‘nieuwe’ meerderheid zou CD&V een maand geleden de N-VA uit het bestuur hebben willen weren. “Absoluut onjuist”, reageert een aangeslagen burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V). “Het opblazen van de coalitie komt zeker niet van onze kant.”