Jan Fieuw tussen zijn en werk ‘War Faces”: “Ik werk heel graag met materiaal waar een verhaal achter zit.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Fieuw tussen zijn en werk ‘War Faces”: “Ik werk heel graag met materiaal waar een verhaal achter zit.” © Henk Deleu

Herdenkingskunstenaar Jan Fieuw geeft oude houten treinpalen een ‘soldatengezicht’: “Ik hoop de Queen een exemplaar te kunnen geven”

Langemark-PoelkapelleKunstenaar Jan Fieuw (45) uit Poelkapelle werkt aan een nieuw prestigieus project. Met ‘Faces of War’ geeft hij houten palen, afkomstig uit smalsporen, een gezicht. In totaal maakt hij 129 exemplaren, een voor elk land dat bij WO I betrokken raakte. “Ik hoop een paal in handen van de Queen te kunnen te geven.”

  1. Roeselare stapt mee in Lokaal Energie- en Klimaatpact
    Roeselare

    Roeselare stapt mee in Lokaal Energie- en Klimaat­pact

    Stad Roeselare maakt zich op om, als de gemeenteraad volgende week groen licht geeft, op zaterdag 30 oktober het Lokaal Energie- en Klimaatpact te ondertekenen. Hiermee engageert de stad zich onder meer om in de eigen gebouwen een gemiddelde jaarlijkse energiebesparing van minstens 2,09 procent te realiseren, een reductie van de CO2-uistoot van de eigen gebouwen en technische infrastructuur tegen 2030 met 40 procent ten opzichte van 2015, de openbare verlichting te verledden tegen 2030 en het draagvlak voor hernieuwbare energie te verhogen. Ze moeten burgers, bedrijven en verenigingen stimuleren om onder meer extra bomen aan te planten, meer te ontharden, fietspaden op te waarderen en meer in te zetten op laadpunten voor elektrische voertuigen.