Florian aan het werk op de spelen: "De vochtigheid heeft mij parten gespeeld."
Volledig scherm
PREMIUM
Florian aan het werk op de spelen: "De vochtigheid heeft mij parten gespeeld." © BELGA

Florian Van Acker pas terug bij ouders na bronzen medaille in Tokio en alweer volop aan het trainen: “Kon hij zich maar eens ontspannen”

LangemarkDat Florian Van Acker (24) strijdvaardig is na z’n verlies tegen de Australiër Samuel Von Einem op de Paralympische Spelen is een understatement. We ontmoeten de bronzenmedaillewinnaar thuis bij mama Dora Debedts (68) en papa Eric Van Acker in Langemark. “Deze morgen heeft hij toch alweer getraind, maar eigenlijk zou hij nu een beetje moeten ontspannen”, vertelt Dora ons bezorgd.

 1. “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmogelijkheden voor daklozen
  Ieper

  “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmoge­lijk­he­den voor daklozen

  De partij Groen dringt aan om in Ieper extra tijdelijke opvangmogelijkheden te voorzien in de koude periode die er staat aan te komen. De partij wil ook dat daklozen altijd een dak boven hun hoofd moeten kunnen krijgen in de stad. Volgens schepen van Welzijn Eva Ryde (N-VA) is dat wel degelijk het geval. “Er zijn verschillende opties en in het verleden is altijd één voorhanden geweest. We kunnen echter niemand verplichten binnen te slapen.”
 2. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehou­den dan toegelaten”

  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.