Ook aan de kerk van Langemark is een paneel te vinden in n
Volledig scherm
Ook aan de kerk van Langemark is een paneel te vinden in n © Henk Deleu

Expo ‘Dit ben ik en dit is mijn held’: “14 mensen vertellen wie hun held is”

Langemark-PoelkapelleIn Langemark-Poelkapelle opende in het gemeentehuis de expo ‘Dit ben ik en dit is mijn held’ met verhalen van mensen over hun held. Op verschillende plaatsen in de gemeente zijn panelen te zien met daarop de verhalen.

 1. VMS geeft vzw D.O.G.B.O.-DOGBO financiële duw in de rug

  VMS geeft vzw D.O.G.B.O.-DOG­BO financiële duw in de rug

  De Vrije Middelbare School (VMS) schonk een cheque ter waarde van 540 euro aan D.O.G.B.O.-DOGBO vzw. Dogbo is de stad in het West)Afrikaanse Benin waar Roeselare al enkele jaren een stedenband mee heeft en de vzw steunt sociale projecten in die stad. Henk Kindt, tot eind vorig jaar schepen voor Noord-Zuiddialoog, werd enkele malen door de VMS uitgenodigd om te spreken over de band tussen Roeselare en Dogbo waarop de leerlingen acties opzetten om geld in te zamelen en zo de vzw te steunen. Leerlinge Rhune Putman gaat tijdens de paasvakantie met een Roeselaarse delegatie mee naar Dogbo en zal daar het geld overhandigen.
  Roeselare
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Nachtwaker achtervolgt mazoutdieven: “Ze waren duidelijk goed geladen. 130 op de snelweg, maar in de bochten was het kalmpjes aan”
  PREMIUM

  Nachtwaker achter­volgt mazoutdie­ven: “Ze waren duidelijk goed geladen. 130 op de snelweg, maar in de bochten was het kalmpjes aan”

  Hij hield het hoofd koel en dirigeerde de politie in de goeie richting om twee mazoutdieven te vatten, al waren daar enkele waarschuwingsschoten voor nodig. Toch vindt een nachtwaker uit Wervik niet dat hij iets uitzonderlijks heeft gedaan. “Als je elke nacht de baan op bent, heb je zo’n gasten rap in het vizier. Ze hadden me echter duidelijk niet verwacht.” Het relaas van een bewogen nacht.
  Wervik
 3. 793 dak- en thuislozen in Midwest, waarvan 244 kinderen: “Eén op vier heeft werk, maar dat blijkt onvoldoende om een stabiele woonplaats te hebben”
  PREMIUM

  793 dak- en thuislozen in Midwest, waarvan 244 kinderen: “Eén op vier heeft werk, maar dat blijkt onvoldoen­de om een stabiele woonplaats te hebben”

  Een 40- tal organisaties, ondersteund door de Koning Boudewijnstichting, universitaire onderzoeksteams en het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, deden voor het eerst concrete tellingen van het aantal dak- en thuislozen in de regio Midwest. Daaruit blijkt dat de regio in totaal 793 dak- en thuisloze personen telt, waarvan net geen 31% kinderen. “Weten is één ding, maar belangrijker is dat we nu met die cijfers aan de slag gaan”, aldus Johan Vandenbussche, coördinator welzijn bij Midwest.
  Roeselare
 4. Loop ten voordele van de Lievensmissie in India en win een all-in lunch bij driesterrenrestaurant Boury

  Loop ten voordele van de Lievensmis­sie in India en win een all-in lunch bij driester­ren­res­tau­rant Boury

  Dwars over de Mandel bundelt de krachten met Tim Boury. De sterrenchef heeft enkele Indische medewerkers in dienst en draagt de grootste stratenloop van Midden-West-Vlaanderen, waarvan de opbrengst traditioneel geschonken wordt aan de onderwijsprojecten van de Lievensmissie in India, dan ook een warm hart toe. Met veel plezier duikt Tim dan ook achter het fornuis om één van de vooringeschreven deelnemers aan Dwars over de Mandel culinair te verwennen.
  Roeselare