De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek weer proper te maken.
Volledig scherm
De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek weer proper te maken. © Hans Verbeke

Drie lichtgewonden bij ongeval: auto geraakt in de zijkant

Langemark-PoelkapelleLangs de Roeselarestraat in Langemark-Poelkapelle gebeurde woensdagnamiddag een ongeval. Drie mensen raakten gewond.

 1. Uitbater dancing Holiday Club neemt nieuwe start in Addict Club in Blaton: “Al sinds 2019 geen vergunning meer”
  Geluveld

  Uitbater dancing Holiday Club neemt nieuwe start in Addict Club in Blaton: “Al sinds 2019 geen vergunning meer”

  Uitbater Adrien De Sousa van dancing Holiday Club in de Menenstraat (N8) in Geluveld begint vanaf zaterdag 25 februari aan een nieuw avontuur in dancing Addict Club in Blaton, nabij Bernissart. Of bijna 80 kilometer verder. Daar is nu nog dancing XS Club gevestigd. “We beschikken er over twee zalen, een capaciteit voor duizend bezoekers en in de warme maanden zal er ook een terras zijn”, zegt Adrien.
 2. “Te snel? Een haasje!”: leerlingen confronteren automobilisten met hun rijgedrag bij snelheidscontrole aan hun school in Langemark
  Langemark-Poelkapelle

  “Te snel? Een haasje!”: leerlingen confronte­ren automobi­lis­ten met hun rijgedrag bij snelheids­con­tro­le aan hun school in Langemark

  “Oei, oei, oei... die reed 43! Te snel! Dat wordt een rood duimpje naar beneden en een haasje.” Kinderen van het vierde leerjaar van de vrije basisschool in Langemark-Poelkapelle deelden vrijdagnamiddag samen met de politie beloningen of straffen uit aan automobilisten die zich aan hun school al dan niet aan de snelheid hielden. “Een mooi initiatief”, vindt automobilist Kristof Vlaeminck, die een groen duimpje en een schildpadje toegestopt kreeg.
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 2. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.