Commandant Glenn Nollet van de militaire ontmijningsdienst Dovo in Poelkapelle, tijdens een educatieve rondleiding over chemische wapens.
Volledig scherm
Commandant Glenn Nollet van de militaire ontmijningsdienst Dovo in Poelkapelle, tijdens een educatieve rondleiding over chemische wapens. © Eric Flamand

DOVO kampt met personeelstekort

De ontmijningsdienst van het leger is dringend intern op zoek naar professionele ontmijners, maar onder meer door de intensieve opleiding, raakt het tekort niet aangevuld. Normaal moeten er 209 ontmijners zijn, terwijl er nu slechts 182 actief zijn. “We moeten prioriteiten stellen bij interventies, maar voor dringende situaties worden geen compromissen gemaakt. Onze opdracht is altijd de bevolking te beschermen.” 

 1. ASSISEN. Wapendeskundige maakt komaf met verhaal van beschuldigde: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wapendes­kun­di­ge maakt komaf met verhaal van beschuldig­de: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”

  Het gewicht van meer dan een halve emmer water was volgens wapendeskundige Erik De Durpel nodig om de trekker van de antieke revolver van William De Bondt (53) over te halen. Net zoals de wetsdokters maakte hij tijdens z’n getuigenis in het Brugse assisenhof dan ook komaf met het verhaal van een ongeval. “De trekkerweerstand was dermate groot dat een accidenteel afgaan van het schot uitgesloten is", klonk het.
 2. Inwoners Groenpark bestrijden eenzaamheid per telefoon

  Inwoners Groenpark bestrijden eenzaam­heid per telefoon

  Het wijkcomité van de Roeselaarse wijk Groenpark zet een telefoneercampagne op om de dreigende eenzaamheid in tijden van corona in de wijk te bestrijden. “De donkere maanden komen er weer aan en het coronavirus slaat nog steeds wild om zich heen. In de huidige crisisperiode stellen we nog maar eens vast hoe hard mensen sociaal contact nodig hebben”, vertelt Thierry Bouckenooghe. “Veel van onze oudere, alleenstaande buren zijn niet opgegroeid met het internet en hun sociaal netwerk is beperkt. Daarom lanceren we ‘Wie is er aan de lijn?’ Met dit project willen we hen wekelijks op een luchtige manier opbellen, voor een laagdrempelige babbel over dagelijkse zaken.”