Het opvangcentrum in Poelkapelle.
Volledig scherm
Het opvangcentrum in Poelkapelle. © Henk Deleu

Digitale rondleidingen in opvangcentrum Poelkapelle

PoelkapelleDoor de coronacrisis kunnen geen fysieke rondleidingen worden gegeven in het opvangcentrum van Fedasil in Poelkapelle, maar digitale rondleidingen daarentegen zijn wel een optie. 

 1. Heb jij de sterkste sportbubbel? Bewijs het in Sportoase Schiervelde
  Roeselare

  Heb jij de sterkste sportbub­bel? Bewijs het in Sportoase Schiervel­de

  Sportoase gaat op woensdag 14 april op zoek naar de beste bubbel van het land. In een volledig coronaproof opgetrokken sportarena, willen ze onze conditie verbeteren, onze immuniteit verhogen en onze competitiedrang aanwakkeren. Van 16 tot 20 uur zullen er in Sportoase Schiervelde, en in negen andere deelnemende vestigingen, tijdssloten van een halfuur te reserveren zijn, waarin jouw bubbel het beste van zichzelf kan geven in vier allesomvattende disciplines: een fietsproef, een roeitest, een verspringproef en een sit-uptest. Meer info en inschrijven via https://sportoase.be/nl/de-beste-bubbel.
 2. Vaccinatie op kruissnelheid: nu al 4.000 prikjes per week in Expo Roeselare
  Roeselare

  Vaccinatie op kruissnel­heid: nu al 4.000 prikjes per week in Expo Roeselare

  Het gaat steeds sneller in het vaccinatiecentrum Expo Roeselare. Het allereerste vaccin werd gezet op 19 februari. Vervolgens duurde het dik een maand, tot 24 maart, vooraleer de 5.000ste prik er in de arm ging. Maar het tempo is de laatste weken drastisch opgeschaald en momenteel draait het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden op volle toeren. Vorige week werden meer dan 3.000 vaccins geplaatst en in de paasvakantie worden zo’n 4.000 vaccins per week toegediend. Momenteel zijn de 75-plussers aan de beurt, daarna volgen de 65-plussers en de risicopatiënten. In de derde fase komt de rest van de volwassen bevolking aan de beurt. De timing hangt af van de tijdige levering van voldoende vaccins.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel