De asielzoeker viel het meisje lastig aan het busstation in Roeselare
Volledig scherm
De asielzoeker viel het meisje lastig aan het busstation in Roeselare © Joke Couvreur

Celstraf met uitstel voor asielzoeker na aanranden van vrouw op bus

Roeselare / Langemark-PoelkapelleEen asielzoeker is veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden met uitstel voor seksisme en belaging. De man die in het asielcentrum van Langemark-Poelkapelle verbleef, viseerde een tijdlang een jonge vrouw aan het busperron van het station in Roeselare. “Eén keer probeerde hij mijn gsm af te nemen, toen ik mijn nummer niet wilde geven”, zei de vrouw tegen de rechter.

  1. ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”
    PREMIUM

    ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”

    De procureur-generaal maakt zich zorgen om de persoonlijkheid en de illegale praktijken van Sacha Brunessaux (23). “Je mag hem niet aanraken of hij gaat in de aanval”, stelde Roeland Vasseur, die 20 jaar vorderde voor de Roeselarenaar. Dat was tot groot ongenoegen van de verdediging. “Dat is even lang als de periode vanaf Sacha’s geboorte tot aan de feiten”, foeterde Johan Platteau. Die laatste had op het einde nog emotionele, hoopvolle woorden klaar voor Sacha zelf.
    Roeselare, Ieper