"De start van de wandeling is aan het Guynemerplein in Poelkapelle", zegt Jo Lottegier.
Volledig scherm
"De start van de wandeling is aan het Guynemerplein in Poelkapelle", zegt Jo Lottegier. © Henk Deleu


Langemark-Poelkapelle pakt opnieuw uit met Bakelandt-mysterie: 18 raadsels om eindmeet te bereiken

Langemark-PoelkapelleVoor het tweede jaar op rij maakt Bakelandt deze zomer de straten van Langemark-Poelkapelle onveilig en pakt hij uit met een nieuw Bakelandt-mysterie. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Jozef en Rose vieren briljanten liefde
  Roeselare

  Jozef en Rose vieren briljanten liefde

  Jozef Decorte en Rose Leuridan vierden tijdens het voorbije weekend hun 65e huwelijksverjaardag. Ze werden door schepen Nathalie Muylle (CD&V) ontvangen in KOERS. Museum van de Wielersport. Het jubilerende paar woont langs de Henri Horriestraat. Ze stapten in 1956 in het huwelijksbootje en gaven hun ja-woord in Brugge. Jozef was uurwerkmaker van beroep en Rose verdiende de kost als laborante. Het koppel bezegelde hun liefde met vier kinderen: Nele, Mieke, Marleen en Katrien. Na hun pensioen bleven beiden actief in de wereld van de kunst. Vier jaar terug kwamen ze naar Roeselare wonen om dichter bij de kinderen te zijn.
 1. Harmonie St.-Cecilia brengt dag vol muziek
  Rumbeke

  Harmonie St.-Cecilia brengt dag vol muziek

  Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Rumbeke wil van zondag 26 september een dag boordevol muziek maken. Van 11 tot 16 uur palmen ze zaal OCAR aan het Rumbeekse Kerkplein in. “Wij zijn blij om als harmonie terug naar buiten te kunnen komen”, vertelt secretaris Frans Leflere. Met veel plezier brengen we dan ook een dagje vol muziek. De verschillende geledingen van de harmonie zullen aan bod komen, van jong tot oud en dit onder de nummer ‘Liefde voor ’t muziek’. Terwijl men geniet van de fijne klanken, kan er ondertussen een drankje en een hapje genuttigd worden.” Kaarten kopen hoeft niet, je kan gewoon doorlopend passeren in de OCAR.