'Mijn Burgerprofiel' is nu ook te vinden op de website van de gemeente Langemark-Poelkapelle.
Volledig scherm
'Mijn Burgerprofiel' is nu ook te vinden op de website van de gemeente Langemark-Poelkapelle. © RV

Attesten en documenten opvragen eenvoudiger via ‘Mijn Burgerprofiel’ op gemeentelijke website

langemark-PoelkapelleSinds kort vinden bezoekers van de gemeentelijke website in Langemark-Poelkapelle een link naar ‘Mijn Burgerprofiel’. Via die toepassing beschikt iedereen voortaan over één persoonlijk overzicht van zijn of haar overheidszaken. ‘Mijn Burgerprofiel’ verzamelt alle officiële gegevens en overheidsadministratie op één locatie. 

 1. Steven vereeuwigt 70 biermerken op imposante mural bij Dranken Jo: “Elk biertje dat ik schilderde, moest eerst geproefd en goedgekeurd worden”
  PREMIUM
  Roeselare

  Steven vereeuwigt 70 biermerken op imposante mural bij Dranken Jo: “Elk biertje dat ik schilderde, moest eerst geproefd en goedge­keurd worden”

  200 werkuren, 70 biermerken en een muur met een oppervlakte van ruim 100 vierkante meter. Dat is kort samengevat het muurschilderij dat de Roeselaarse kunstenaar Steven Selschotter de voorbije maanden realiseerde op de gevel van Dranken Jo, de drankenhandel van Jo van Heesbeke langs de Populierstraat. “Veel brouwers zijn gecharmeerd. Ik hield al enkele gratis bakken bier over aan het werk”, lacht Jo.
 1. 165 jaar geleden werd Albrecht Rodenbach geboren, met deze 15 activiteiten zet geboortestad Roeselare de wonderknape in de kijker
  PREMIUM
  Roeselare

  165 jaar geleden werd Albrecht Rodenbach geboren, met deze 15 activitei­ten zet geboorte­stad Roeselare de wonderkna­pe in de kijker

  Roeselare omhelst zijn grootste schrijver. Op 27 oktober is het dag op dag 165 jaar geleden dat Albrecht Rodenbach er geboren werd. Hij ontpopte zich tot een getalenteerd schrijver en studentenleider. Vanaf morgen, exact 141 jaar na Rodenbach z’n dood, pakt z’n geboortestad over een periode van vier maanden uit met 15 activiteiten, van een heruitgave van een strip uit de jaren ‘50 over een vuurspektakel tot een nagelnieuwe fietstocht, die iedereen dichter bij Rodenbach moeten brengen. Ontdek hier de initiatieven die creatief, vernieuwend en af en toe ook een beetje rebels zijn zoals ook de figuur Albrecht Rodenbach was.