'Mijn Burgerprofiel' is nu ook te vinden op de website van de gemeente Langemark-Poelkapelle.
Volledig scherm
'Mijn Burgerprofiel' is nu ook te vinden op de website van de gemeente Langemark-Poelkapelle. © RV

Attesten en documenten opvragen eenvoudiger via ‘Mijn Burgerprofiel’ op gemeentelijke website

langemark-PoelkapelleSinds kort vinden bezoekers van de gemeentelijke website in Langemark-Poelkapelle een link naar ‘Mijn Burgerprofiel’. Via die toepassing beschikt iedereen voortaan over één persoonlijk overzicht van zijn of haar overheidszaken. ‘Mijn Burgerprofiel’ verzamelt alle officiële gegevens en overheidsadministratie op één locatie. 

 1. Middeleeuwen herleven op Westrozebeeks dorpsplein
  Westrozebeke

  Middeleeu­wen herleven op Westroze­beeks dorpsplein

  Ridders en jonkvrouwen aan de macht dit weekend in Westrozebeke. De Stadense deelgemeente herdenkt dit jaar de Slag bij Westrozebeke, die 640 jaar geleden werd uitgevochten aan de voet van de Goudberg. Startschot voor het herdenkingsprogramma is dit weekend een middeleeuws belevingsweekend, dat zaterdag al meteen op veel aandacht kon rekenen. Kinderen dosten zich uit en stapten op een middeleeuwse paardenmolen die tegelijkertijd een steekspel was, terwijl hun ouders genoten van een toneel over hekserij. Ook boogschieten, munten slaan of genieten van een varkentje aan het spit terwijl Compagnie Gallimaufry middeleeuwse muziek liet horen, behoorden tot de mogelijkheden.
 1. Infosessie 'Wonen op je oude dag... Zorgen voor later?’ in Trax
  Roeselare

  Infosessie 'Wonen op je oude dag... Zorgen voor later?’ in Trax

  Voor velen is het een ver-van-mijn-bedshow maar toch is het belangrijk om vroeg genoeg na te denken over de mate waarin je huidige woning op latere leeftijd, en bij eventueel verminderde mobiliteit, nog toegankelijk en geschikt zal zijn om kwalitatief en comfortabel oud te worden. Benieuwd hoe jij de regie over jouw woonsituatie op latere leeftijd nu al in handen kan nemen? De dienst wonen van de stad organiseert op woensdag 28 september een boeiende infosessie over dit thema. Die vindt plaats in TRAX en start om 19 uur. Inschrijven doe je per mail aan wonen@roeselare.be.