84 Duitse slachtoffers WO I begraven op militair kerkhof Langemark: “Ze verdienen een definitieve en waardige rustplaats”

Op de Duits militaire begraafplaats in Langemark werden vrijdag de stoffelijke resten van 84 Duitse WO I-soldaten begraven. Het gaat om militairen die werden gevonden bij de archeologische opgravingen aan Hill 80 in Wijtschate. “Ik durf te geloven dat het hen rust biedt, te weten dat mensen uit heel de wereld de krachten hebben gebundeld om hun stoffelijke overschotten te bergen.” 

0 reacties

  1. Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”
    PREMIUM
    Roeselare/Menen

    Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”

    Bart Goudeseune (42) verdedigt begin oktober de Belgische driekleur op het eerste WK gravelracen in Italië. De leerkracht lichamelijke opvoeding ontdekte de gravelbike, een kruising tussen een koersfiets en een mountainbike, tijdens corona. Die nieuwigheid wakkerde het competitiebeestje in Bart aan. “Het is toch speciaal dat ik straks in een truitje van de Belgische ploeg mag rijden”, vindt Bart.