Xander Dewulf (17) hoopt ooit een baanbrekende bijdrage te leveren aan de wetenschap. Een stageplek in Europa's grootste nucleaire onderzoekscentrum is alvast een stap in de goede richting.
Volledig scherm
PREMIUM
Xander Dewulf (17) hoopt ooit een baanbrekende bijdrage te leveren aan de wetenschap. Een stageplek in Europa's grootste nucleaire onderzoekscentrum is alvast een stap in de goede richting. © Bronckaerts

Xander (17) mag op stage bij gerenommeerd Zwitsers nucleair onderzoekscentrum: “Ooit hoop ik een baanbrekende bijdrage te leveren aan de wetenschap”

LandenPlaatsen we Xander Dewulf ooit in het illustere rijtje van Albert Einstein en Nikola Telsa? Het zijn alvast enkele inspiratiebronnen van de 17-jarige leerling van Campus D’Hek in Landen waar hij wiskunde-wetenschappen volgt. Met zijn stageplek aan het grootste Europese nucleaire onderzoekscentrum CERN in Genève (Zwitserland) komt hij weer enkele stappen dichter bij zijn droom: een baanbrekende bijdrage leveren aan de wetenschap. Zondag zet hij samen met 23 Belgische gegadigden koers richting Zwitserland. Wij konden hem voor zijn vertrek nog even strikken voor een gesprek. “Misschien kom ik wel terug met inzichten waarmee ik sommigen hun vertrouwen in de wetenschap kan herstellen”, klinkt het. 

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Free WiFi4EU in Zoutleeuw
  Zoutleeuw

  Free WiFi4EU in Zoutleeuw

  Je kan op verschillende locaties in Zoutleeuw gratis gebruik maken van wifi. Dit project wordt mee mogelijk gemaakt door het Europese initiatief WiFi4EU. WiFi4EU wil in zoveel mogelijk gemeenten in Europa zorgen voor gratis wifi op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, … Zoutleeuw was één van de geselecteerde gemeenten bij de oproep van het project WiFi4EU in 2019. Deze selectie was goed voor een voucher van 15.000 euro voor de installatie van gratis wifi hotspots (internettoegang) op openbare plaatsen in onze stad.