De politie speurt het tweetal op.
Volledig scherm
De politie speurt het tweetal op. © Bollen

Winkeldieven nemen de vlucht, rijden tegen andere wagen maar kunnen ontkomen

 1. Steden en gemeenten moeten binnenkort beslissen in welke regio ze voortaan samenwerkingsverbanden aan gaan met intercommunales, academies en andere instanties maarvoor de grenssteden is dat een moeilijke keuze
  Landen/Zoutleeuw/Diest/Bekkevoort

  Steden en gemeenten moeten binnenkort beslissen in welke regio ze voortaan samenwer­kings­ver­ban­den aan gaan met intercommu­na­les, academies en andere instanties maarvoor de grensste­den is dat een moeilijke keuze

  Steden en gemeenten hebben er een kopzorg bij nu de Vlaamse overheid Vlaanderen heeft opgedeeld in 13 ‘referentieregio’s’. De provincies blijven gewoon bestaan, maar wie deel uitmaakt van één bepaalde regio kan voortaan alleen nog samenwerken met instanties, zoals academies en intercommunales, binnen die eigen regio, ook al wil het evenmin zeggen dat ze meteen uit een intercommunale moeten stappen. Concreet zou dit willen zeggen dat Zoutleeuw niet langer kan samenwerken met de Hagelandse Academie in Limburg indien ze aansluiten bij de regio Oost-Brabant. De burgemeesters hebben eerstdaags overleg met de gouverneur hierover en wachten tot dan af om advies te geven.
 2. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen, met pneumologe Anneleen Peeters: “Mijn kindjes weten niet dat ik elke dag tussen Covid-patiënten sta. Dat hoeven ze niet te weten”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen, met pneumologe Anneleen Peeters: “Mijn kindjes weten niet dat ik elke dag tussen Co­vid-patiënten sta. Dat hoeven ze niet te weten”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familieleden gruwelijk om het leven gebracht? “Een leugendetectortest weigerde ze”

  ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familiele­den gruwelijk om het leven gebracht? “Een leugende­tec­tor­test weigerde ze”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 2. Plopsaqua in Landen is bijna klaar. Bekijk hier de eerste beelden
  PREMIUM
  Landen/Hannuit

  Plopsaqua in Landen is bijna klaar. Bekijk hier de eerste beelden

  Het nieuwe Plopsaquapark, op de grens van Landen en Hannuit, is zo goed als klaar. Landens burgemeester Gino Debroux (L’anders) deelde alvast enkele impressies van het nieuwe park op zijn sociale media. Het nieuwe park opent, als alles goed gaat, in december. CEO Steve Van den Kerkhof kan niet wachten om de officiële openingsduik te maken en wij wilden u alvast de eerste foto’s niet ontzeggen.
 1. Dokter Maradona verdedigt zichzelf emotioneel: "Diego was het moe om Maradona te zijn"
  Play

  Dokter Maradona verdedigt zichzelf emotioneel: "Diego was het moe om Maradona te zijn"

 2. Ook in Madrid zorgt de kerstsfeer voor drukte in de stad: "Sommige mensen zullen ziek worden"
  Play

  Ook in Madrid zorgt de kerstsfeer voor drukte in de stad: "Sommige mensen zullen ziek worden"