Stockafbeelding dokter
Volledig scherm
Stockafbeelding dokter © rv

Wijziging wachtdienst Landense huisartsen tijdens weekend

LandenJarenlang organiseerden de Landense huisartsen zelf de wachtdienst tijdens het weekend en feestdagen. Door een Koninklijk Besluit mag de huispermanentie nu echter uitsluitend worden georganiseerd in een samenwerking met een wachtpost. 

 1. Animal Rescue Service bevrijdt havik uit AVEVE-verdeelpunt met behulp van heftruck
  Landen

  Animal Rescue Service bevrijdt havik uit AVE­VE-verdeel­punt met behulp van heftruck

  Afgelopen weekend kreeg vzw Animal Rescue Service een oproep in verband met een havik. De roofvogel belandde in één van de magazijnen van AVEVE in Landen, waarschijnlijk tijdens de achtervolging van een prooi. Omdat de vogel zich in de meer dan 10 meter hoge nok bevond van het magazijn, werd het geen gemakkelijke opdracht voor de hulpdienst. Enkele AVEVE-medewerkers schakelden zowel een hef- als reachtruck in om dichterbij de vogel te geraken. Na drie kwartier kon Animal Rescue het dier vangen en meteen weer vrijlaten.
 2. Kringwinkel PLUS Landen opent haar deuren: “Dankzij ligging op taalgrens zal hier zeker een massa volk op afkomen”
  PREMIUM
  Landen

  Kringwin­kel PLUS Landen opent haar deuren: “Dankzij ligging op taalgrens zal hier zeker een massa volk op afkomen”

  Vandaag heeft De Kringwinkel PLUS in Landen de deuren geopend voor het grote publiek. Met filialen in Aarschot, Tienen en Diest voegt de organisatie er nu dus een vierde bij. Gelegen aan Domein 't Park zal de Kringwinkel dienst doen als een circulair belevingscentrum waar ‘nieuwe kansen’ centraal staan. Niet alleen wat betreft voorwerpen, maar ook inzake opleidings- en arbeidsmogelijkheden. “Dit moet een plek worden waar we elkaar rond mens en milieu kunnen inspireren”, klink het.